Lara: "Sanatçının özgünlüğü yok oldu"

Lara, ‘İhaneti Giymişsin’ isimli single çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Sözü Gülşah Çubukçu’ya müziği Lara’ya ait olan parçanın hikâyesini anlatan Lara, şarkısını “İhaneti hayat felsefesi edinmiş herkese ithaf ettik” diyor.

Lara: "Sanatçının özgünlüğü yok oldu"
Lara'nın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- ‘İhaneti Giymişsin ‘ isimli single çıkardınız. Şarkının hikayesi nedir?


Biz sanatçılar toplumsal olaylara ve insanların duygularına tercüman olan bir meslek grubuyuz, hayatın her alanında her durumda herkesin başına gelmiş ya da gelebilecek bir durumu notalara döküp ihaneti hayat felsefesi olarak yaşayanlara atıfta bulunduk. Bu dünyada siz onu terk etmedikçe sizi terk etmeyecek tek şey onurunuzdur ve her insan onurlu olduğu kadar insandır. İnsana yakışan bu kadar güzel vasıf varken kendine bu tarz davranışları yakıştıran herkese buradan ‘İhaneti giymişsin çokta yakışmış’ diyoruz.

- Bu projede kimlerle çalıştınız?

Sözleri Gülşah Çubukçu, müziği bana, aranjesi Okan Akı’ye ait olan bu eserimizi, yönetmen Erkan Nas kliplendirdi. Bu süreçte benden desteğini esirgemeyen yapım firmam Şeker Yapım’a da teşekkür ederim.

MÜZİĞE ARA VERMEDİM

- Geri dönüşler nasıl peki?


Daha çok yeni olmasına rağmen çok olumlu tepkiler almaktayım. Bu da bizi mutlu ediyor.

- Yeni şarkınızla birlikte yepyeni bir imaja da büründünüz. Yeni imajınız hakkında neler söylemek istersiniz. Lara yeniden doğdu diyebilir miyiz?

Görsellikte işimize dahil olduğundan dolayı biz sanatçıların her zaman kendine ve görüntüsüne dikkat etmesi gerekiyor. Ben de elimden geldiğince sevenlerime daha iyi görünebilmek adına kendime dikkat etmeye çalışıyorum.

- Müziğe uzun bir ara verdiniz. Neler yaptınız bu dönemde?

Müziğe değil, albümlere ara vermiştim. Çünkü bu süre zarfında hem sahne çalışmalarıma hem de konserlerime ara vermedim. Yine de sizin müziğe benim albümlere diye adlandırdığım bu ara için insan bazen kendi özüne dönüp köklerini de beslemeli büyütmeli ki daha güzel baharlarda daha güzel çiçekler açabilsin diyelim...

- Sahnede şarkılarınızın yanı sıra danslarınızla da ön plana çıkıyorsunuz.

İnsanlar beni hareketli danslar eden giderli şarkılar söyleyen biri olarak tanıdılar ve sevdiler. Bu şekilde de devam edecek gibi görünüyor...

ŞÖHRET BENİ DEĞİŞTİRMEDİ

- Müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiniz. Müzisyen bir ailede büyümenin katkıları oldu mu?


Kesinlikle... Notaların ve melodilerin içine doğdum dersem yalan olmaz. Böyle bir aileden gelmiş olmanın avantajını da mesleğimin her anında yaşıyorum.

- Müzik piyasasını nasıl buluyorsunuz?

Tehlikeli konulara geldik galiba? Sektörümüzün yaşadığı sorunlar bence herkesin malumu ama insanlar bunları açıkça dile getirmiyor mu desem getirse de kimsenin pek umrunda olmuyor mu desem bilemiyorum. Müzik estetikli oldu bence... Yok sözleri şöyle olmalı yok aranjesi böyle olmalı derken tek tip birbirine benzeyen şarkılar savaşı başladı. Sanatın ve sanatçının özgünlüğü yok oldu diyebiliriz. Köşe başlarını tutup tekelleşen şahısların rüzgarını arkasına alanın gemisini yürüttüğü bir dönemdeyiz.

- Popülarite Lara’nın hayatında neleri değiştirdi?

Çok küçük yaşlardan beri yaşadığım zaman zaman avantaj zaman zaman dezavantaj olan biz sanatçıların ne onunla ne de onsuz olamayacağı durumdur. Hayatımda değiştirdiği bir şey olmadı ve değiştirmesine de izin vermedim.

- Bundan sonra ileriye dönük projeleriniz neler?

Öncelikle bundan sonra albümlere ve projelere bu kadar ara vermeyeceğimi belirtmek istiyorum. Peşi sıra gelecek şarkılarla bundan sonra sevenlerimle ve sizlere daha sık bir arada olacağım. 
Konular Röportaj