Lekeler için doğal maskeler

Lekelerin oluşmasının nedenlerinden biride aşırı yağ üretimidir.

Lekeler için doğal maskeler
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Leke kadında hem de erkekte görülen en sık rastladığımız cilt rahatsızlıklarından biridir. Lekelerin oluşmasının nedenlerinden biride aşırı yağ üretimidir. Sivilceler giderken bize de unutulmayacak izler bırakırlar. Uzun süre güneşe maruz kalmak, kullanılan kimyasal maddeler vs… Cildimizde leke oluşmasının birincil nedenleri diyebiliriz.

CİLT LEKELERİ İÇİN PATATES SUYU

1 küçük patatesi rendeleyin ve suyunu boşaltmak için iyice sıkın. Bunu lekelerinizin üzerine uygulayın ve 10 dakika bekletin. Daha sonra suyla yıkayın. Bu uygulamayı her gün 1 veya 2 kez yapabilirsiniz.

DOMATES

1 küçük domatesi ortadan ikiye bölüp yüzünüzün tamamına gezdirebilirsiniz. 1-2 dakika masaj yaparak, 10 dakika gezdirin. Soğuk suyla yıkayın ve her gün yapmaya çalışın. Domates suyunda bulunan antioksidanlar ve C vitamini lekeler üzerinde etkilidir.

ELMA SİRKESİ

Sirke ve suyu karıştırarak bir sprey şişesine boşaltın ve yüzünüze püskürtüp kurumaya bırakın. Günde 1 veya 2 kere yapabilirsiniz. Elma sirkesi cildin sıkılaşmasını sağlar ve gözenekleri enfekte edebilen zararlı mikropları öldürürken cildin PH değerini dengeler.

YUMURTA AKI

Temiz bir cilde bir yumurta beyazını parmak uçlarınızla uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika kurumasını bekleyin ve mutlaka cildinize uygun bir nemlendirici kullanmayı unutmayın.

ZERDEÇAL YÜZ MASKESİ

- 1/2 ÇAY kaşığı zerdeçal tozu
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limon suyu


Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra 10-12 dakika yüzünüzde beklettikten sonra önce ılık suyla sonra soğuk suyla durulayın. Bu maskeyi her gün yapabilirsiniz.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım