Lemi Gülman'ın 3 yıl hapsi isteniyor!

Genel kurul üyesi olduğu şirketin yönetim kurulu toplantısında eski eşi Reyhan İpekel’in yerine imza atıldığı gerekçesiyle, iş adamı Lemi Gülman için 3 yıl hapis istendi.

Lemi Gülman'ın 3 yıl hapsi isteniyor!
Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre SG İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.,nin ortakları Lemi Gülman, Reyhan İpekel, Alparslan Sözer, Murat Kaan Sözer ve Selami Sözer aynı zamanda firmanın genel kurul üyeleriydi. Geçtiğimiz yıllarda Reyhan İpekel'den boşanan Lemi Gülman, olay tarihinde Reyhan İpekel'le arasındaki geçimsizlik nedeniyle ayrı yaşıyordu.

İddiaya göre, Lemi Gülman eşiyle ayrı yaşadığı sırada firmada eşinden habersiz bir genel kurul toplantısı yaptırdı. Genel kurulda alınan kararlar Reyhan İpekel'in onayı varmış gibi gösterildi ve kararın altına Reyhan İpekel adına imza bile atıldı. Olaydan daha sonra haberdar olan Reyhan İpekel, alınan kararlara itiraz ederek toplantıya katılmadığını ve imza atmadığını iddia etti. Sonuç alamayan İpekel, savcılığa başvurdu.

İMZA KİME AİT BELİRSİZ

Savcılıkça başlatılan soruşturmada söz konusu yönetim kurulu toplantısındaki imza bilirkişi tarafından incelendi. Bilirkişi, imzanın Reyhan İpekel'e ait olmadığını belirtirken, imzanın kim tarafından atıldığının da tespit edilemediğini kaydetti. Yürütülen soruşturma sonunda Lemi Gülman'ın da aralarında bulunduğu üç yönetim kurulu üyesi hakkında "özel belgede sahtecilik" suçu kapsamında dava açıldı.

3'er yıla kadar hapsi istenen şüpheliler, önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.