Levent Kırca gözyaşlarıyla uğurlandı!

Tedavisini gördüğü Karaciğer kanserine yenilerek yaşama veda eden usta tiyatrocu Levent Kırca, son yolculuğuna uğurlandı.

Levent Kırca gözyaşlarıyla uğurlandı!
Hürriyet'ten Cenker Tezel ve Deniz Boy'un haberine göre tören istemeyen Kırca'nın cenazesi Levent Afet Yolal Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa veriliyor...

CAMİDEKİ KALABALIK ARTIYOR

Levent Kırca'yı son yolculuğunda yalnız bırakmak istemeyen dostları ve sevenleri cami avlusunda toplandı.

Kırca'nın çocukları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti

Oya Başar da eski eşini uğurlamak için camiye geldi. Oldukça bitkin görünen Başar, gözyaşlarını tutamadı.

Usta tiyatro sanatçısı Enis Fosforoğlu "Gençlik arkadaşım benim 20’li yaşlarımın arkadaşı ilk televizyon programlarını birlikte yaptık onunla. Bizim dostluğumuz hep sürdü. Son replikleri en güzel replikleriydi bence ‘Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın, hoşça kalın ‘ ama biz Levent’siz de kaldık." ifadelerinde bulunurken emektar sanatçı Ayşen Gruda ise yakın dostu Levent Kırca'nın ardından şunları söyledi: 'Levent gibi çok yönlü bir aktör çok zor gelir. Geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Çocukları  babalarını, babaları da onları çok severdi.Son derece yumuşak son derece arkadaş canlısı kimseyi kırmadan dökmeden çalışan bir insandı. Çok iyi bir insandı.'

Cenazeye katılan bir başka usta isim Müjdat Gezen ”Büyük değeri yitirdik” ifadesinde bulunurken usta gazeteci Uğur Dündar ise yakın dostu Levent Kırca hakkında şunları söyledi: “Dünya çapında bir sanatçı yeri doldurulamayacak bir arkadaş kalbimiz de onunla birlikte gidiyor. Levent Kırca gibi büyük bir değer daha uzun yıllar yaşamalı ve eserler vermeliydi. Ona büyük sıkıntılar çektirdiler. Çok üzgünüz. Ona her türlü engeli çıkardılar genç sayılacak bir yaşta kahrından gitti.

Herkes Levent Kırca adından korktu ama o yayınlamayı düşündüğü ancak türlü zorluklarla karşılaştığı son filminde mizah yapıyordu. Siyasal eleştiriden çok mizah vardı, olacaktı ama adı ne yazık ki alkışlanan bu isim o zaman insanları korkuttu. Giden koskoca devin arkasından alkışlıyoruz, içimiz yanıyor hayatında alkol kullanmayan bir insana sarhoş taklidini çok iyi yaptığı için ünlü alkolik şeklinde yazıp çizdiler mekanı cennet olsun.”

NEVRA SEREZLİ'NİN AÇIKLAMALARINI BURAYA TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ... (VİDEO)


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da Levent Kırca'nın cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, Kırca'nın çocuklarına baş sağlığı diledi.

Levent Kırca gözyaşlarıyla uğurlandı!

Levent Kırca gözyaşlarıyla uğurlandı! - Resim : 2

Levent Kırca gözyaşlarıyla uğurlandı! - Resim : 3

FOTOĞRAFLARLA LEVENT KIRCA (FOTO-GALERİ)

Levent Kırca gözyaşlarıyla uğurlandı! - Resim : 4

Levent Kırca'nın cenaze töreninden görüntüleri haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...