Linet: "Yeteneğin kimde olduğunu bilemeyiz"

Linet, bu kez bambaşka bir albüm ve bambaşka bir Linet olarak karşımıza çıkıyor.

Linet: "Yeteneğin kimde olduğunu bilemeyiz"
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı..

'Bilir misin’ adlı albümün hayırlı olsun.


Teşekkür ederim. Yaptığım cover albümlerden ve 2 yıllık bir aradan sonra yeni şarkılarımdan oluşan albümüm Bilir misin’le müzik severlere “Merhaba” dedik.

Nasıldı albüm hazırlık süreci?

Albümün hazırlığı 2 buçuk yıl sürdü. Gerçekten içimin sindiği bir iş yaptım. Albüm artık müzikseverlere emanet; dijital platformdan indirebilirler ama CD’yi ellerine alıp sahip çıkmaları beni daha çok mutlu eder.

Bu süreçte en çok kiminle vakit geçirdin?

Okan Akı aranjelerimi yaptı ve bu süreç içerisinde aranjeleri bin kere yapıp sildik, her şeyiyle çok büyük bir emekle çıkardık albümü. Bu yolda çok değerli dostlarım, arkadaşlarım beni gerçekten omuzladılar.

Albüm hazırlama sürecinde Linet nasıl biri olur, dalgalı mı yoksa sakin mi?

O süreçte beni kimse tanıyamaz, yanıma yaklaşamaz. Bazen çok agresif olabiliyorum. O süreçte ailemin ve arkadaşlarımın çok büyük desteği oluyor. Herkesle görüşemiyorum, kapatıyorum kendimi…

O süreçte aşk acısından beslendiğin olur mu peki?

Asla, aşkı da yaşamam, acıyı da. Benim bağlantılarım tamamen farklı kurulmuş bu konuda. Çünkü albüm yapacaksam kesinlikle moralimin çok iyi olması lazım ve mutlu olmalıyım. Ensteresan değil mi?

Evet, ilk kez böyle bir şey duyuyorum. Sahnede durum nasıl?

Aynı! Stresli ve mutsuz olmamam, keyfimin de yerinde olması lazım. Şarkı söyleyip yorum yapabilmem için acı çekmemem gerekiyor. Sonuçta ses telleri boğazdan çıkan bir hava ve o beyinle, vücutla bir olup doğru beslenip güzel uyuyup dikkat etmek gerekiyor…

Albümde kayıt yaparken oturarak şarkı söylemişsin. Oturarak şarkı söylemek starlara yönelik bir algıymış…

Ayakta söylediğim zaman kendimi çok kaptırıp volüm olarak sesim çok yukarı çıkabiliyor ama oturarak söylediğimde sesi biraz daha bastırıp küçültebiliyoruz. Bir şarkı için bu formülü uyguladık.

ENTERESAN GELİŞMELER...

“İhtimallerde yoksan bari aşkı hatırlat. Bu kalbi sevmek için taşıyoruz be hayat” diyorsun…


Bu şarkı esas çıkış parçamız olacaktı fakat bu albümün enteresan gelişmeleri oldu. İhtimal ve Benim Hayatım Kırmızı şarkısı insanların beklediği Linet parçasıydı. Fakat biz dedik ki herkesin beklediği Linet’i hemen sunmayalım. Kandıra Kandıra da herkes çok başka bir Linet gördü ve bu yüzden çıkış parçam o oldu.

Senin favori parçan hangisi?

Benim Hayatım Kırmızı çok önemli bir şarkı benim için.

Şarkının hikâyesi var mı?

Tabii, albüm dönemine girdiğimde her gün yüzlerce şarkı dinledim, neredeyse herkesin kapısını aşındırdım. Şarkı arıyorum. Bir gün asistanımla arabada Yıldız Yokuşu’nda giderken, bana bir mail geldi. Asistanım açtı, baktık ve “İşte bu” dedim.  Azerbaycan’dan çok önemli bir şarkıcı hediye göndermiş bu şarkıyı. O an karar verdim ve albümün ilk şarkı oldu. Hatta albümün adını da Benim Adım Kırmızı yapacaktık ama dediğim gibi her şey bin kere değişti (gülüyor).

“Bilir misin” derken neyi bilir misin?

Linet’i bilir misin? (kahkahalar).

Albüm çıkış gününü astrolojik haritanı baz alarak belirlemişsin doğru mu?

Çok doğru. Beni biliyorsun, meraklıyım astrolojiye, inanıyorum da. Arkadaşım astrolog Aşkın Şengün’den haritama bakıp güzel bir gün seçmesini rica ettim. Normalde 2017 albümü olacaktı ama haritaya göre belirlediğim için 2018 albümü oldu.

Albüm çıktı, daha çok yeni ama ne hissediyorsun? Her şey bitti, piyasaya sunuldu üzerinden bir yük kalktı…

Çok büyük bir yük hem de. İlk defa bu kadar büyük bir heyecan yaşıyorum. Sanki ilk albümüm, sanki bir milat gibi… Linet’in en üst noktası, en yoğun sesi, yorumu, bilgisi, tecrübesi, tarzı ve tavrı her şeyi oturmuş. Bütün isteklerimi bu albümde gerçekleştirdim.

YETENEK KİMDE BİLEMEYİZ

Senden şarkı söylemek veya yazmak konusunda destek bekleyen gençlere yardımcı obluyor musun?


Tabii geçen gün yaşadığım bir olayı anlatacağım; çok sevdiğim bir arkadaşımın engelli oğlu varmış, bilmiyordum. Bir gün arkadaşımın evine gittim, salonun ortasında hastane yatağı var ve her şey o çocuğun etrafında. Çok şaşırdım çünkü arkadaşım da hiç bahsetmemişti. Sonra yanına gittim ve şarkılarımı dinlettim. “Ya Linet abla ben şarkı yazmayı çok seviyorum, benim bir defterim var” dedi. Defteri istedim ve fotokopisini aldım. Bütün yazdıklarını okudum, o sözleri değerlendirmek istiyorum. Müzisyen arkadaşlarımızla stüdyoya gireceğiz ve bakacağız ne yapabiliriz diye. Yeteneğin kimde olduğunu asla bilemeyiz.

SÜRPRİZ OYUNCU OLACAK

Klip çekimini yapacaksınız bu hafta…


Evet, Ali Ağaoğlu’nun evinde çekim yapacağız. Kandıra Kandıra parçasına klip çekilecek, Kemal Başbuğ yönetiminde olacak. Sürpriz bir oyuncu da olacak.

Klip çekim gününü de astrolojik haritana bakarak mı belirledin?

Tabii ki ama bu gidişle Selim Akar (Basın danışmanı) beni öldürecek.

Kalıbı olan ve o kalıbın dışına çıkmayan birisin. Albüm fotoğrafların tarzının dışında olmuş ve çok konuşuluyor…

Fizik mükemmel oldu, kafa da güzel çalışıyor, değişime açık olabilirim ama inanırsam tabii ki… Yine bu iş Haluk’un başının altından çıktı. Ekiple tamamen değişime hazır olduğumuzu ve bu albüm yeni şarkılardan oluştuğu için yeni bir Linet’le çıkış yapalım dedik. Hem çok genç hem çok ağır ikisi bir arada farklı bir çalışma oldu.

MÜZİĞİ KATEGORİZE ETMEYİN

Arabesk müzik son zamanlarda tekrar canlandı sanki. Bununla ilgili  ne düşünüyorsun?


Arabesk, rock oldu, pop oldu, her tarza her yere gitti ve her şekilde okundu. Hep diyorum lütfen müziği kategorize etmeyin. İyi sesli sanatçıları bir kalıba sokmayın, kalıbın kadını değilim (gülüyor).

Hayat bir yapboz oyunu olsaydı neleri yapar, neleri bozardın?

Çok şeyi, aman hiç girme oraya. Çünkü sürekli bir şeyleri düzeltmeye çalışıyorum. Etrafımdaki her şeyi güzel görmek istiyorum. Kendimle de uğraşıyorum 1-2 kilomla bile uğraşırım.

Formunu nasıl koruyorsun?

Zor! Dişlerimle, tırnaklarımla çünkü en ufak bir şey de hemen kilo alabiliyorum. 3 kilo aldım ama beni hiç mutsuz etmedi. Spor yapıyorum ve çok mutluyum.

Diyetin hâlâ devam ediyor değil mi?

Evet, bırakmıyorum. Arada kaçırdıklarım oluyor ama ertesi gün telafisini yapıyorum.

Biraz aşk hayatından konuşalım.

Yok ki! Aşk yok…

Aşksız kalmak koymuyor mu sana?

Asla!

Genelde kadınlar ilgi sever…

İlgilenen çok, o ayrı bir konu. Fakat var olan hayatıma layık görüp de sokabileceğim biri yok. Beni yoracak birini istemiyorum, bu konuda çok seçiciyim.
Konular Röportaj