Linet'in sevenlerine sürprizleri var!..

‘Yorum Farkı 2’ albümünün ‘Aman Aman’ adlı parçasına klip çeken Linet, yeni bir single çıkarıyor.

Linet'in sevenlerine sürprizleri var!..
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

Nasılsın, neler yapıyorsun bu aralar?


Yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Albüm çıkalı bir sene olmasına rağmen hala satışlar devam ediyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bir de kariyerimde ilk kez Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser vereceğim. Onun organizasyonlarına başladık. 18 Mart Cuma gününü iple çekiyorum.

Nasıl gidiyor hazırlıklar?

Dev bir orkestra hazırlığına girdik. Hem repertuarla hem koreografiyle yorum farkı olacak. Bu arada hem Bostancı Gösteri Merkezin’de hem Türkiye’de bir ilk gerçekleşecek. Dünyaca ünlü starların kullandığı ‘Mapping’ ışık sistemi olacak. Proje yönetmeni Ali Savaş Celasun’. Böyle bir şey daha önce Türkiye’de hiç olmadığı için bunun heyecanını yaşıyorum. Çünkü çok büyük bir mesuliyet ve büyük bir yatırım. Bu konser için ilk defa yabancı ve yerli kadın orkestrası kurduk. Profesyonel ses koçlarıyla çalıştık.

Ne hissediyorsun?

Çok heyecanlıyım. Henüz hiç reklam yapmamamıza rağmen biletler tükendi. İnanılmaz mutluyum. Demek ki büyük bir beklenti var. O beklentiyi fazlasıyla karşılayacağız. Büyük hazırlık var. Üç-dört kostüm değiştireceğim. Tabii o değişimler sırasında tarzlar da değişecek. Bazen mini, bazen kuyruklu, bazen de kanatlı olacak.

Şarkı söylerken hangi kafadasın?

Motive olmam için öncelikle ekibimin iyi olması gerekiyor ki beni ayakta tutsunlar. Çok şükür biz o enerjiyi sağlıyoruz. Ne yaptığımı bilen biriyim. Sahneye özgüvenimle çıkıyorum. O özgüvenle çıktığınız zaman sesiniz ve performansınız kat kat artıyor. Beni dinlemeye gelen müzikseverler karşılık verince göklere çıkıyoruz.

Meslektaşlarından övgüler ya da eleştiriler alıyor musun?

Tabii tanıdığım sanatçı arkadaşlarım çok destekliyor. Önemli besteci ve müzisyenlerden övgüler almak, inanılmaz motive ediyor. Ben yeni nesil sayılıyorum ama gelen nesle de inanılmaz destek oluyorum. Bence birbirimizi öldürmek değil var etmek çok önemli.

İŞİMLE ANILMAK İSTERİM

Magazinden hep uzaksın neden?


Magazinlik bir durumumuz yok ki.

Bilinçli uzak duruyorsun yani?

Bilinçli tabii. Herkesin kendini görmek istediği bir yer var hayatında. Ben özelimle değil yaptığım işle anılmak isterim. Özelimi ailem ve nişanlımla paylaşırım. Yaptığımız iş büyük bir mesuliyet. Ona göre yaşamak gerek.

Hayatında hep keskin çizgiler olmuş. Şu anki dönemini nasıl anlatırsın?

Olgunluk çağımı yaşıyorum. Bu yaşıma kadar her şeyi iyisiyle kötüsüyle yaşadım. Çok şey öğrendim, çok büyüdüm, çok olgunlaştım. Artık beynim de, sesim de oturmuş durumda. Olgun bir Linet olarak yola devam ediyorum.

Sahne ve müzik dışında nasıl bir dünyan var?

Zamanım varsa evde dinlenmeyi seviyorum. Çünkü çok yoruluyorum, koşuşturmalı bir hayatım var. Gerçekten bir yere varmak istiyorsanız, bu çok çalışmaktan geçiyor. Hiçbir şekildetembellik yapmıyorum. Bunun dışında gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seviyorum. 

Aşk hayatından bahsedelim mi biraz? Nişanlandın, evlilik ne zaman?

Evlilik çok kolay bir adım. Bu zamana kadar hiç evlenmedim. Benim tek hasretim bir yuva. Yani kısacası bir evladım olsun çok istiyorum. Allah inşallah nasip eder. Bu yüzden evlenir miyim bilmiyorum. Bu konuda erkek kafasıyla düşünüyorum galiba. Düğün, imza aşkı bitiriyor. Ben kimseye ait olamam. 

Bunları yazacağım.Nişanlın alınmasın?

Fransız o, anlamaz merak etme (kahkahalar). Buraları tercüme etmeyeceğiz ona... Evlilik müessesesi korkutmuyor da boş geliyor.  “İmzaya bağlı kalmam” diyorsun...

Kalamam, beni bir yerde tutamazsın. Balık burcuyum, balığı elinde tutanı göreyim, kim tutabiliyor?

İlişkinizi nasıl heyecanlı tutuyorsunuz?

Sürekli görüşmüyoruz, ayrı kalarak yani.

Çok fazla görüşünce ne oluyor?

Alışkanlık oluyor. Hem çok beraber olacaksın hem çok beraber olmayacaksın. Bir denge lazım.

Şöhretin yarattığı bir ego var mı?

İlk patladığım yıllarda vardı. Anlayamıyordum etrafımda ki olayları. Şükürler olsun ki kimsenin kalbini kırmadım bu zamana kadar. 17 yaşımla 40 yaşım bir değil. Artık oldum diyebiliyorum. İnsanlarla cana yakın olmayı seviyorum. Ayrıca iyi bir dinleyiciyimdir.

Geçmişle ilgili ‘keşkelerin’ var mı?

O da vardı. 35 yaşından sonra siliniyor her şey. Kendinle barışıyorsun. Üstelik bir şeyleri öğrenmek için hata yapmak gerekiyor. Annem bana istediği kadar tecrübelerini anlatsın, ben her şeyi yaşayarak, hata yaparak öğrendim. Annemin “Sana demiştim” lafını, başıma gelince anladım.

EVDE KONSER HAVASI

‘Aman Aman’ adlı parçanızın klibi de yayımlandı. Nerede çektiniz klibi?

Ağva’da, Hüseyin Ağaoğlu’nun çiftliğinde muhteşem bir klip çektik. Ağaoğlu sağ olsun hep destekliyor bizi. Bir sonraki klibimi konser görüntüleriyle çekmek istiyorum. Ama bilinen kliplerdeki gibi playback olmayacak. Ben gerçekten canlı performans klibi istiyorum. Sahnede nasılsa klipte o şekilde olacak. İzleyici konserin havasını evinde yaşayacak…

SÜRPRİZİM VAR

Bu arada yeni single çalışmaların var sanırım.

Evet, var. Sia’nın bir parçasını okuyacağım, nisan ayında çıkacak. Ayrıca bir sürprizim var. Beş şarkılık versiyonlarıyla beraber bir albüm daha yapacağım. Çok duygusal ve yetenekli bir sanatçı arkadaşım bana bu konuda destek verdi. Hazırlıklara başladık. Parçalar, Türkiye’yi sallayacak ve sadece bir sezonluk değil arşiv olup uzun yılar konuşulacak. 

Bir düet teklifi gelmiş sana...

Evet, Yunanlı bir sanatçı arkadaşımdan geldi teklif. Bir şarkılık single’la yola çıktık, en son dört parça oldu. Bu da başka bir proje. 2016 benim için çok dolu bir yıl oldu.
Konular Röportaj