Lionel Messi'ye büyük eleştiri!..

Arjantinli efsane oyuncuyu taklit ettiği için eleştirilen Barcelona'nın yıldızı Messi yine Maradona'yı taklit etti deniyor.

Lionel Messi'ye büyük eleştiri!..

Yine Maradona'yı taklit etti!

Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi'nin, Barcelona'nın 'Barış Turu' kapsamında Kudüs'teki Ağlama Duvarı'na yaptığı ziyaret ve orda verdiği görüntü, 'Yine Maradona'yı mı taklit etti?' sorusunu beraberinde getirdi. Messi'nin Maradona ile ilgili bir takıntısının olduğu Arjantin'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi. Buna göre Messi, Maradona'nın geçmişte yaptığı birçok hareketin benzerlerini icra ederek adeta onun yerini almak istemektedir. Barcelona'nın geride bıraktığımız hafta sonunda gerçekleştirdiği Ortadoğu seyahatinde Messi'nin kareleri bu tartışmayı bir kez daha alevlendirdi. İşte geçmiş örnekleriyle Messi'nin Maradona taklitçiliği:

Ağlama duvarı

Barcelona'nın Filistin ve İsrail seyahatlerinde Messi Kudüs'teki Ağlama Duvarı'nı ziyaret etti. 1995'te de Maradona kutsal mekanı ziyaret etmiş tıpkı Messi gibi başında kippa ile duvara küçük bir not içeren kağıt parçasını iliştirmişti.

Puantiyeli smokin

2012 yılında FIFA Altın Top ödülünü kazanan Messi, ödül törenine katıldığı kıyafet ile dikkat çekti. Arjantin basını Maradona'nın da geçmişte Barçalı yıldızın puantiyeli smokini gibi bir kıyafet giydiğini ortaya çıkardı.

Efsane gol

Meksika'da düzenlenen 1986 Dünya Kupası'nda Maradona İngiltere karşısında orta sahadan aldığı topla rakiplerini bir bir geçerek topu filelerle buluşturdu. Bu golün çok benzerini Messi 2007'de Getafe'ye karşı attı.

Tanrının eli

Barçalı futbolcu, Maradona'nın 'Tanrı'nın eli' olarak anılan elle attığı golün de benzerine de imza attı. Maradona'nın 86 Dünya Kupası'nda İngiltere'ye attığı bu golünü Messi, 2007 Haziran'ında Espanyol maçında tekrarladı.

ONUR DİNÇER



Konular Spor Haberleri