Liposuction kilo verme yöntemi değildir

Medikal ve estetik hekimi Nihat Dik, liposuction ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Liposuction kilo verme yöntemi değildir

Liposuction vücudun belli başlı bölgelerinde kontur yapısını bozan fazla yağlı bölgelerin vakumlanarak vücuttan alınması işlemidir. Liposuction zayıflama yönteminden ziyade vücut şekillendirme amacı ile kullanılır.

Medikal ve estetik hekimi Nihat Dik, liposuction ile ilgili bilinmeyenleri anlattı...

Liposuction yalnızca bel karın gibi bölgelerde değil, kilo verme sonrasında, spor veya sağlıklı beslenme yoluyla da vücuttan atılamamış yağların bulunduğu bölgede uygulanır. Liposuction çene altı, bel üstü, sırt, üst kollar, bacak altı, diz içi bölgelere de uygulanabilir.Aynı zamanda vücuttaki definasyonu artırmak amacı ile karın, bel, sırt kaslarını spor yaptığı halde gösteremeyen kadın-erkek hastalarda uygulanmaktadır.Liposuction hastane ortamında plastik cerrahi kontrolünde yağ aldırma işleminin gerçekleşeceği bölgenin büyüklüğüne göre genel anestezi – lokal anestezi ( Sedasyon ) ile yapılarak uygulanabilir. Liposuction; bölgeye sıvı verildikten sonra açılan küçük deliklerden yağ alınması işlemidir. Liposuction sonrasında hastanede yatış süresi 1 gündür. Operasyon sonrasında 1-2 hafta korse kullanımı önerilir. Yapılan işe göre birkaç günde işe dönüş mümkündür.  Doğru muayene ve doğru tedavi ile iyi sonuçların alındığı bir operasyondur. Klasik yöntem liposuction yerine yan etkilerinin daha az olduğu, iyileşme süresinin çok daha fazla hızlandığı Vaser Liposuction yöntemi gelişti.

VASER LİPOSUCTİON  İLE ALINAN YAĞ TEKRAR KULLANILIR

Ultrason enerjisi aynı zamanda ciltteki kollajen ve elastin liflerinin sentezlenmesini uyardığı, daha yoğun ve kaliteli bir şekilde sentezlemeyi artırdığı için cildin yapısı daha sıkı, boşalma sonrasında meydana gelen sarkma gevşeme gibi istemediğimiz etkilerin oluşmadığı bir yöntemdir. Kısaca cilt daha çabuk toparlar, gergin sıkı ve düz bir hale gelir. Aynı zamanda morarma kanama şişme dalgalanma çukur görüntüsü hiç olmaz.En önemli avantajı ise, alınan yağların tekrar kullanılıyor olabilmesidir.

AMELİYAT SONRASI PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENMEK ŞART

Vaser liposuction hem kadın hem erkeklerde genel anestezi altında ameliyathane ortamında uygulanması gerekmektedir. Muayene esnasında ön ve sırt olarak yağlı bölgelerin belirlenmesi, kontür düzeltmesi yapılması gerekmektedir.Liposuction sonrasında hastaya özel bir korse giyindirilerek eve gönderilir. Hafif sporlara 1.hafta 10. günde başlayabilirler. Hastanın istirahatten ziyade gecikmeden yürüyüşe başlanması istenir. Korse çıkarıldıktan sonra işlemin sonucu rahatlıkla görülebilir. Hastanın protein ağırlıklı beslenerek, diyetine dikkat etmesi istenmektedir.Liposuction sonrasında protein ağırlıklı beslenmeniz durumunda yağlanmayı önleyebilir, operasyon sonrası durumunuzu koruyabilirsiniz.

LİPOSUCTİON İLE KİLO VEREMEZSİNİZ

Bölgeye göre değişmekle birlikte 4 litreye kadar yağ alımı gerçekleştirilebilir., Liposuction kilo verme amacı ile yapılan bir işlem değildir. Vücut oranlarının belirleyip fazla yağlanmaların olduğu bölgelere müdahale şeklidir.