Lise terk Ogün Samast üniversiteli oldu!

Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast, cezaevinde kaldığı sürede kendini eğitime verdi. Samast liseyi bitirdikten sonra üniversiteye kaydoldu.

Lise terk Ogün Samast üniversiteli oldu!
Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre Silivri Cezaevi’nde FETÖ’cü gardiyanlar tarafından işkence görüp ölümle tehdit edildiğini iddia eden Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast, uzun süre kaldığı Kocaeli F Tipi Cezaevi’ne yeniden sevk edildikten sonra kendini eğitime verdi. Tahliyesine 4,5 yıl kalan ve tahliye sonrası için hazırlıklara başlayan Samast, TV, anten ve uydu tamiri kurslarına katılarak sertifika aldı. Liseyi bitirip üniversiteye kaydoldu.

4.5 yıl sonra aramızda

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast, cinayeti işlediği zaman yaşı küçük olduğu için yargılama sonunda, ‘tasarlayarak adam öldürmek’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından toplam 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Samast, cezasının 3’te 2’sini yatacak. 10,5 yıldır tutuklu olan Samast 4,5 yıl sonra tahliye olacak.

Cezaevinde kaldığı ilk yıllarda sık sık ağlayıp başını duvarlara vurduğu haberleriyle gündeme gelen Samast, bir süre sonra bağlama öğrendi ve  tüm zamanını kitap okuyarak geçirdi. 

Tahliye hesapları yapmaya başlayınca da meslek kurslarına yazılmaya başladı. Önce bilgisayar kursuna gidip bilgisayar kullanımı ve programları üzerine eğitim alan Samast ilk mesleki kurs sertifikasını bu dalda aldı. Ardından da kendini TV, anten ve uydu tamiri üzerine eğitimlerin verildiği kursa yazdırdı. Burada da 6 ay eğitim olan Samast, bu kursu da tamamlayarak ‘uydu, anten ve TV tamircisi’ sertifikası aldı. Ardından liseyi bitirmek için açık liseye kaydolan Samast, 4 yıllık eğitimin ardından mezun oldu. Mezuniyetinin ardından da üniversite sınavlarına girdi.

Hakla İlişkiler bölümüne kayıt yaptıran Samast önümüzdeki yıl mezun olacak. 

Lise terk Ogün Samast üniversiteli oldu!