'Listeyi' İsrail ve Mısır hazırladı!

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’ın başını çektiği ülkeler çatışmaya kapı aralamak için yeni bir adım daha attı. Amerika’yı arkasına alan körfez üçlüsü, Yusuf el-Karadavi’nin de aralarında bulunduğu 59 kişiyi terör listesine koydu.

'Listeyi' İsrail ve Mısır hazırladı!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İsrail’in hazırladığı liste Mısır istihbaratına verildi. Trump, Selman ve Sisi son şeklini verdi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır’ın yayınladığı ortak bildiride, Katar tarafından desteklenen 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunun “terörle irtibatlı” olduğu iddia edilerek “terör listesine” alındığı açıklandı. Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansında (SPA) yer alan listede, Başkanı Yusuf el-Karadavi başta olmak üzere muhalif kimliğiyle tanınan siyasetçi, alim, akademisyenler bulunuyor.

İSRAİL VE MISIR HAZIRLADI

Dünyaca ünlü alim Yusuf El Karadavi’nin de olduğu listeyi büyük oranda Mısır İstihbaratı’nın hazırladığı, isimlerin Mısır’a da İsrail’den iletildiği belirtiliyor. Listeye ABD Başkanı Trump, Suud Kralı Selman ve Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi’nin aynı küreye el koyduğu toplantı akşamı son şeklinin verildiği ifade ediliyor. 59 kişi ve 12 hayır kuruluşunun yer aldığı liste, FETÖ’nün İsrail talimatıyla başlattığı Selam-Tevhid kumpasındaki listeyi akıllara getirdi.

KARADAVİ’Yİ TERÖRİST İLAN ETTİLER

Listede dikkat çeken isimler şöyle; Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi listedeki en önemli isimlerden biri olarak yer alıyor. Mısır’ın yanı sıra Katar vatandaşlığı olan Karadavi, Kasım 2005 ve Haziran 2008 tarihlerinde ABD’den Foreign Policy ve İngiltere’den Prospect dergilerinin internet üzerinden okuyucu anketleri ile oluşturduğu Dünyanın ilk 100 entelektüeli listelerinde, 2005 yılında 56., 2008 yılında 3. sırada yer aldı. Yusuf El Karadâvi, Suriye’de muhaliflere olan desteğiyle biliniyor. Mısır’da İhvan ile birlikte anılan Karadavi Türkiye’de de büyük saygı gören isimlerden.

ESERLERİ TÜRKÇE’YE ÇEVRİLDİ

Katarlı düşünür ve akademisyen olan Casim es-Sultan da hazırlanan listede yer aldı. Eserlerinde ağırlıklı olarak “Arap Baharı” sonrası İslami hareketler ve İslam dünyasının durumunu işleyen Casim es-Sultan, İslam dünyasının kuşatmaları aşması için stratejik önerilerde bulunuyor. Libyalı alim Ali Muhammed El-Salabi, ülkenin önde gelen liderleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda akademisyen olan Salabi, teröre karşı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Salabi’nin de Türkiye’de de yayınlanmış kitapları bulunuyor.

ERDOĞAN’I ALNINDAN ÖPMÜŞTÜ

2010’daki Gazze’ye yardım filosunda da yer alan Mehdi el-Herati ise Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Mavi Marmara gazilerini ziyaretinde alnından öpen isim olarak tanınmıştı. Sadık El Ghrani de Libya büyük müftüsü olarak tanınıyor. El Ezher Üniversitesi’nden mezun olan Ghuraini, 1969’dan beri Trablus Üniversitesi’nde Profesör olarak eğitim veriyor.