LOHUSA ŞERBETLİ BASIN TOPLANTISI

Mustafa Erdoğan, doğumu gerçekleştiren doktor Pınar Dayanıklı ve Atlas bebeğin doktoru Süreyya Menteş'le birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

LOHUSA ŞERBETLİ BASIN TOPLANTISI

Basın toplantısı sırasında gazetecilere ve Ergen'i ziyarete gelenlere lohusa şerbeti dağıtıldı. İkizlerine Ares ve Güney isimlerini verdiklerini söyleyen Erdoğan, "Bebekler 7 ay bir haftalık dünyaya geldi. Gülben normal doğum yapmayı çok istiyordu ama ikiz olduğu için sezeryanle doğum yapmak zorunda  kaldı. İkiz olunca sezeryan olması normal. Güney daha sarışın, Ares daha esmer. Ares, sahneye koyduğum Troya'da Anadolu'ya yardım eden güçlü bir tanrı. Güney'i de annesi istedi" dedi.

Riskli bir doğumdu 

Atlas'ın da doktoru olan Süreyya Menteş, erken doğumun riskli gerçekleştiğini ifade ederek şöyle konuştu: "İkiz bebekler riskli doğum kategorisine girer ve her zaman erken doğum riski vardır. 4 aylıkken rahim ağzında açılma oldu ve dikiş atmak durumunda kaldık. Umudumuz yoktu. Ama dikişler 3.5 ay bebeği tuttu ve bu sürede Gülben Hanım'ın da büyük dikkati ve iyi beslenmesiyle bebekleri sağlıklı şekilde alabildik. Beklemediğimiz bir anda bebeklerin birinin su torbası açıldı ve içeride tutma şansımız yoktu. 5-6 hafta daha hastanede kalacaklar. İkisi de çok sağlıklı. Hatta bu
tarz doğumlarda rastlanmayan bir şekilde ikisi de ağlayarak doğdu."

Büşra BOZOK/Kelebek