Londra’da siyahi öfke!

İngiltere’de siyahi genç Rashan Charles’ın gözaltındayken hayatını kaybetmesi Londralıları ayağa kaldırdı. Olay yeri yakınlarında toplanan göstericiler, molotof kokteyli ve şiş benzeri demir çubuklarla polise saldırdı. Polis, Charles’ın bir obje yutarak öldüğünü savunuyor.

Londra’da siyahi öfke!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İngiltere’nin başkenti Londra’da, Rashan Charles’ın gözaltı sırasında hayatını kaybetmesini protesto eden protestocular şehrin sokaklarını savaş alanına çevirdi. Önceki akşam olay yeri yakınında toplanan kızgın göstericiler, ellerindeki molotof kokteyli şişeleriyle polise saldırdı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde polisin, ellerindeki şiş benzeri demir çubuklarla kendilerine saldıran göstericilerden kaçtığı görüldü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

20 yaşındaki siyahi Rashan Charles, 22 Temmuz sabahı Kingsland Caddesi’nde polisten kaçarken bir dükkana girmiş ve burada gözaltına alındıktan bir saat sonra hastanede yaşamını yitirmişti. Polis, Charles’ın girdiği dükkanda ağzına bir obje atarak yutmaya çalıştığını açıklamıştı.

Göstericiler, Charles’ın polis şiddeti sonucu öldüğünü savunuyor. Bağımsız Polis Şikayet Komisyonu, soruşturma başlattığını duyurdu.