Los Angeles polisinden Trump'a olumsuz cevap!

ABD'de 2-3 milyon kaçak göçmeni sınır dışı edeceğini söyleyen Donald Trump'a Los Angeles polisinden yanıt geldi.

Los Angeles polisinden Trump'a olumsuz cevap!
Hürriyet'te yer alan habere göre Los Angeles Emniyet Müdürü Charlie Beck yaptığı açıklamada, LAPD'nin (Los Angeles Polis Departmanı) göçle mücadele konusundaki tutumunu değiştirme planının olmadığını söyledi.

ABD'deki başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump'ın ülkedeki 2-3 milyon kaçak göçmenin derhal sınır dışı edileceği yönündeki açıklamalarına, Los Angeles Emniyet Müdürü Charlie Beck'ten cevap geldi.

Uzun yıllardır federal göç politikalarıyla arasına mesafe koyan Los Angeles polisi, eyalet sakinleriyle ülkede yasal yollarla kalıp kalmadıklarını belirlemek amacıyla temasa geçmiyor. Bu uygulamaya 1979 yılında, o dönemki Los Angeles Emniyet Müdürü Daryl Gates tarafından imzalanan özel talimatla geçilmişti.

Los Angeles Times'a konuşan Beck, Trump'ın açıklamalarına rağmen, yıllardır sürdürdükleri bu uygulamadan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Los Angeles Emniyet Müdürü Beck, "Farklı bir şey yapma niyetinde değilim. Kişilerin sadece göçmenlik statülerine göre uygulamalarda bulunmayacağız. Sınır dışı çabalarında, İç Güvenlik Bakanlığı ile birlikte çalışmayacağız. Bu bizim işimiz değil. Olmayacak da" dedi.

ABD'de yasa dışı yollarla kalan 11 milyon göçmeden en az 1 milyonunun Los Angeles'ta yaşadığı tahmin ediliyor.

TRUMP: "2-3 MİLYON GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLECEK"

Trump geçtiğimiz günlerde CBS televizyonuna verdiği röportajda; "suç işlemiş, uyuşturucu çetesi ya da suç örgütü üyesi" kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu kişileri ya ülkeden göndermeyi başarırız ya da onları hapse atarız" diye konuşmuştu. Trump, sınır dışı edilecek göçmenlerin sayısının 2-3 milyonu bulduğunu belirtmişti.

ABD'deki yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesi ve Meksika sınırına duvar örülmesi, Trump'ın en büyük seçim vaatleri arasındaydı.