Mircea Lucescu'nun istekleri

Shakhtar’dan yılda 6 milyon Euro kazanan tecrübeli çalıştırıcı, 2 yıllık sözleşme şartıyla teklifleri değerlendiriyor Yardımcılarının yıllık maliyeti 1 milyon Euro... Lucescu, transferler için de 50 milyon Euro civarında bütçe istiyor.

Lucescu'nun istekleri
Sabah'tan Volkan Demir'in haberine göre Fenerbahçe'nin Başakşehir maçında aldığı mağlubiyetin ardından lige havlu atması, gözleri teknik direktör Pereira'nın geleceğinin ne olacağına çevirdi.

Portekizli teknik adamla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, ortaya Mircea Lucescu ismi atıldı.

Pereira konusunda birçok yöneticinin 'Hemen gönderelim' şeklinde görüş belirttiği, ancak başkan Aziz Yıldırım'ın kupa finaline kadar takımın hocasız kalmaması adına bu kararı beklemeye aldığı öğrenildi.

KENDİSİ+EKİBİ+TRANSFER BÜTÇESİ

Pereira'nın gelecek sezon Fenerbahçe ile devam etme ihtimali yüzde 1 bile gösterilmezken, Mircea Lucescu ile ilgili görüşmeler ve temaslar da başladı. Bir Fenerbahçe yöneticisinin (Ali Yıldırım), sezon sonunda Shakhtar'dan ayrılması beklenen Rumen hocayla görüşme yaptığı iddia edildi. Fenerbahçe yönetimi listenin ilk sırasına bu ismi koyarken, Lucescu'nun hem kendisi ve ekibi hem de isteyeceği transferler açısından ortaya çıkan yüksek maliyeti soru işaretlerini beraberinde getirdi.

KASADAN 60 MİLYON EURO ÇIKACAK

Lucescu Shakhtar'dan yılda 6 milyon Euro kazanıyor. Shakhtar'dan ayrılması durumunda bu ücreti başka bir takımda bulma şansı çok az olsa da, en az 2 yıllık sözleşme isteyeceği belirtiliyor. Bu da en iyi ihtimalle, Lucescu'nun 2 yıllık maliyetinin 10 milyon Euro olacağı anlamına geliyor. Bunun yanı sıra Lucescu'nun göreve gelirken, ciddi bir transfer bütçesi isteyeceği konuşuluyor. Rumen teknik adamın, 50 milyon Euro civarında bir takviye talebinde bulunacağı ifade ediliyor. Lucescu- Fenerbahçe nikahı imkansız olarak gözükmese de, sarı-lacivertlilerin Rumen hoca için ciddi kaynak bulma zorunluluğu ve sponsor bulma ihtiyacı olacağı bir gerçek.

MİRCEA LUCESCU'NUN İSTEKLERİ

Başkan Aziz Yıldırım'ın kardeşi olan yönetici Ali Yıldırım'ın, Mircea Lucescu ile ön görüşme yaptığı, bu görüşmede Rumen çalıştırıcının isteklerini şöyle sıraladığı iddiası var:

1- Eşofman giymem; artık 70 yaşına geldim, bu saatten sonra eşofmanla sahaya inmek yerine takım elbiseyle futbolu yönetmek istiyorum.
2- Teknik direktör olarak oğlum Razvan ile beraber çalışmayı tercih ediyorum.
3- Takımı devralırsam başkan ve yönetimden kimsenin işime karışmasına izin vermem.
4- Transferde tek yetkili ben olurum, takımı oluşturacak futbolcuları kendim seçerim.
5- Futbol takımıyla ilgili kararları tek başına vermek isterim. Tesislerde kimseyi görmek istememem. Önemli zaferler ve galibiyetler sonrası başarıyı tebrik için gelinmesine birşey demem ama yenilgi ya da kötü gidişte tesislere gelinmesine karşıyım.


G.SARAY İÇİN KONUŞTU!

Lucescu'nun adı Galatasaray'la da anılıyor. Azerbaycan'ın gafgazinfo internet sitesi, deneyimli hocaya, sarı-kırmızılı takıma dönüp dönmeyeceğini sordu. Rumen çalıştırıcının yanıtı, "Bu soruya verecek cevabım yok. Şu an hala Shakhtar Donetsk'in başındayım. Galatasaray ile ilgili gelişmeler konusunda yorum yapmak istemiyorum. Sezon bitsin ne olacağını hep birlikte göreceğiz" oldu.

RUMENLER 'DİNAMO' DEDİ

Avrupa kulüpleri tarafından paylaşılamayan Lucescu için Rumen basını da Dimano Bükreş iddiasını ortaya attı. 70 yaşındaki çalıştırıcının, D.Bükreş'in sahibi Ionu Negoia'yı, Shakhtar'ın yurt dışında oynadığı bir maça davet ettiği ve burada ikilinin akşam yemeği yediği de öne sürüldü.
Konular Spor Haberleri