Macaristan Cumhurbaşkanı Saray'a hayran kaldı

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 18 ayda bitirilmiş olmasını şaşkınlıkla karşıladı.

Macaristan Cumhurbaşkanı Saray'a hayran kaldı
Sabah'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ve bir dizi temaslarda bulunan Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ekonomik, ticari, kültürel işbirliği olanaklara değindiklerini belirten Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, ilişkilerin daha da geliştirilmesi için şartların mevcut olduğunu sözlerine ekledi.

SARAY'A HAYRAN KALDI

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Türk müteahhitler tarafından 18 ayda bitirilmiş olmasının önemli bir başarı olduğunu ifade eden Macaristan Cumhurbaşkanı Ader, ''Daha küçük yapıları yapmak çok daha kolay olacaktır herhalde. Türk müteahhitlik sektörü böylesi bir mükemmel bir yapıyı meydana getirmiş'' dedi.

TÜRKİYE'YE 'AB' DESTEĞİ

Macaristan'ın şu ana kadar Türkiye'nin AB üyelik sürecine destek verdiğini ve Türkiye'nin AB katılım sürecini desteklediklerini kaydetti.

Türkiye ile Macaristan'ın enerji alanında kaynak ve güzergahın çeşitlendirilmesi gerektiğini dile getiren Ader, teröre karşı mücadelenin Türkiye ve Macaristan'ın ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.