Macera olsun diye‘gasp’ yapmışlar!...

İzmir Bornova’da üniversite öğrencisi U.Y.’yi bıçak zoruyla gasp eden 4 zanlı olaydan 20 dakika sonra yakalandı. Zanlıların olayı macera olsun diye yaptıkları öğrenildi

Macera olsun diye‘gasp’ yapmışlar!...
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in Bornova ilçesinde, 21 yaşındaki üniversite öğrencisi U.Y., evine giderken kimliği belirsiz kişilerce bıçak zoru ile gasp edildi. U.Y. olaydan hemen sonra polisten yardım isterken, Gasp Büro Amirliği ekipleri ihbardan 20 dakika sonra 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Mağdur tarafından teşhis edilen şüpheliler, gasp olayını macera olsun diye yaptıklarını iddia ederken, zanlılardan 28 yaşındaki C.B. işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yolunu kestiler

Olay Naldöken Mahallesi 1218 Sokak'ta öğlen saatlerinde meydana geldi. Ege Üniversitesi'nde öğrenim gören U.Y.'nin önünü kesen 4 zanlı, iddiaya göre bıçak tehdidi ile talihsiz gencin cep telefonu ve bir miktar parasını alıp kaçtı. Gündüz vakti sokak ortasında yaşanan olay sonrası polise başvuran U.Y. gasp edildiğini belirterek yardım istedi.

Zanlılardan biri tutuklandı

Bunun üzerine harekete geçen İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 20 dakika gibi kısa bir sürede şüpheliler O.A.(19), H.F.Z.(19), B.E.(17) ve C.B.'yi(28) gözaltına aldı.

Şüpheliler mağdur U.Y. tarafından da teşhis edildi. Şüpheliler olayı macera olsun diye yaptıklarını, amaçlarının gasp yapmak olmadığını iddia ettiler. Polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden O.A., H.F.Z. ve B.E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 28 yaşındaki C.B., gasp ve yağma suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.