Mahkemeden flaş MHP kararı!..

MHP'li muhaliflere şok. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 19 Haziran'da yapılan tüzük kurultayını iptal etti. Mahkeme, alınan kararların da yok sayılmasına hükmetti.

Mahkemeden flaş MHP kararı!..
Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre MHP yönetimi kararla ilgili "Tarlalarda yapılan kongrelerden sonuç alınamayacağını belli çevrelerin artık öğrenmesi lazım" açıklaması geldi.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Sinan Ogan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın öncülüğünde 19 Haziran 2016'da gerçekleştirdikleri olağanüstü kongreyi iptal etti. Mahkeme bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verdi.

MHP’li muhaliflerin 19 Haziran 2016’da  bir otelde yaptıkları olağanüstü tüzük kurultayında MHP Tüzüğü değiştirilmiş ve seçimli olağanüstü kurultay kararı alınmıştı.

MHP YÖNETİMİNDEN İLK AÇIKLAMA

Habertürk TV'de yer alan habere göre MHP yönetiminden karar ilişkin ilk açıklama Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi. Yalçın, "Tarlalarda yapılan kongrelerden sonuç alınamayacağını belli çevrelerin artık öğrenmesi lazım. MHP'yi mahkeme koridorlarına düşürenlerin asıl amacı iç muhalefet değildi. MHP'yi ya yok etmek ya da teslim almaktı, bu karar buna da set çekmiş oldu. Biz olağan kurultayımıza hazırlıklarımızı sürdürüyoruz, 732 ilçe 44 il kongremizi tamamladık, büyük bir şölenle kurultayımızı yapacağız" dedi.

AKŞENER'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Mahkeme kararı sonrası karara ilişkin ilk açıklama partiden ihraç edilen Meral Akşener'den geldi. Partileşme için düğmeye basması beklenen Akşener, tüzük kurultayının iptal edilmesine ve alınan tüm kararların geçersiz sayılmasına dair mahkeme kararına ilişkin sosyal medya hesabında şunları yazdı:

Mahkemeden flaş MHP kararı!..