Makyaj malzemelerinin kullanım süreleri!

Makyaj malzemelerinizin de bir son kullanma tarihi var. Ve bu son kullanma tarihi geçen tüm malzemeler cildinize ciddi zararlar verebilir ve kötü gözükmemize neden olabilir.

Makyaj malzemelerinin kullanım süreleri!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Dünyada görsellik bu kadar ön plana çıkmışken, güzel ve bakımlı görünmenin bir yolunun makyajdan geçtiğini biliyoruz. Ancak kozmetik ürünler konusunda sizleri uyarmak isterim. Makyaj malzemelerinizin de bir son kullanma tarihi var. Ve bu son kullanma tarihi geçen tüm malzemeler cildinize ciddi zararlar verebilir ve kötü gözükmemize neden olabilir.

Kozmetik ürünler gibi kişisel bakım ürünlerinin kimseyle paylaşılmaması ve bireysel kullanılması gerekir. “Allığından bir parça kullanabilir miyim?” ya da rimelini sürebilir miyim? diyen arkadaşlarınızı reddetmeyi bilmeniz gerekir. Arkadaşınızın cildindeki bir bakterinin size geçme ihtimali oldukça yüksek. Ayrıca kozmetik ürünler kullanılmaya başlandığı günden itibaren, bakteri toplar ve ömrü kısalır. Yapılacak en iyi şey ürünü özenli bir şekilde saklamaktır. Kuru ve serin bir ortamda saklamak kozmetik ürünlerin kısa sürede bozulmasını engeller.

Kozmetik malzemelerin kirli ellerle kullanılması sonucu karışan bakteriler kozmetik ürünlerin ömrünü kısaltır. Bu ürünler kullanılmadan önce eller mutlaka sabunla iyice yıkanmalıdır. Bu arada cildinizde yara, enfeksiyon gibi durumlar varsa makyaj malzemeleri enfeksiyon riskinizi artırıp, mikropların vücudunuza yayılması an meselesi olabilir.

RİMELİN ÖMRÜ 6 -12 AY

Genelde kozmetik ürünlerde son kullanma tarihi yazmaz. Bu nedenle halk arasında kozmetik ürünlerinin de ömrünün olabileceği bilinmez. Kozmetik ürünler iyi bir şekilde muhafaza edilmezse belirtilen tarihten çok daha önce bozulabilir. Son kullanma tarihleri yazmayan kozmetik ürünlerin, dokusunda ya da kokusunda herhangi bir değişiklik gözlemleniyorsa, bu ürünler mutlaka çöpe atılmalıdır. Bazı ürünler ise, daha sıvı ya da daha koyu bir yapıya dönüşür. Üzerinde lekeler, değişiklikler, gözenekler oluştuysa, ciddi derecede rengi değiştiyse, normalinden farklı bir kokuya sahip olduysa kesinlikle kullanılmaması gerekir. Fondöten, maskara, dudak parlatıcısı ve sıvı makyaj malzemeleridir. Bu malzemelerin kullanım süreleri genellikle, açıldıkları tarihten itibaren 6 ile 12 ay arasıdır. Rimel 3 ile 6 ay, allık 12 ile 18 ay, ruj 18 ay, far 12 ay, eyeliner 6 ay, göz kalemi 24 ay, duş jeli 24 ayda bitmeli.

(YASEMİN MİRAS / AKŞAM GAZETESİ)
Konular Kadın / Bakım