Malatya Film Festivali'ne şık açılış!...

1'inci Malatya Uluslararası Film Festivali, sinema sanatçılarının katıldığı görkemli bir törenle perdelerini açtı.

Malatya Film Festivali'ne şık açılış!...

Malatya Valiliği ile Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilki düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, birbirinden ünlü sanatçıların katılımı ile İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. Ali Sunal’ın sunuculuğunu yaptığı açılış gecesine Türkan Şoray, Fatma Girik, Ayşen Gruda, Erol Günaydın, Nehir Erdoğan, İzzet Günay’ın da aralarında bulunduğu sinema dünyasından isimlerle çok sayıda davetli katıldı. Konuklar, açılış törenin yapılacağı salona, kırmızı halının üzerinden geçerek girdi. Festivale katılan sanatçılar, Malatya’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Festivalin açılışında konuşan Vali Ulvi Saran, Malatya’nın kültür ve sanat dalında bölgede önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi, festivalin kenti önemli bir cazibe merkezi haline getireceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından festivalde onur ödülüne layık görülen sinema sanatçıları Erol Günaydın ve Ayşen Gruda sahneye davet edildi. Sanatçılara ödüllerini, Türk sinemasının önemli simalarından Türkan Şoray ve Fatma Girik takdim etti. Ödül töreni sırasında sahnede duygulu anlar yaşandı. Vali Ulvi Saran ise sanatçılara Malatya’nın kayısısından oluşan tepsiyi hediye etti. Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu da birbirinden güzel türküleriyle geceye renk kattı. Gecenin sonunda festivale katılan konuklar birlikte kameralara poz verdi.

Mikail Pelit /DHA