Malatya'da akıllara durgunluk veren vahşet!...

Malatya'da genç kadını ailesi töre yüzünden öldürdü, çuvalla gömdü. Yakalanırız diye korkuya kapılan aile çuvalı gömdüğü yerden çıkardı, yaktı, sonra yeniden gömdü.

Malatya'da akıllara durgunluk veren vahşet!...

Hidayet Mahallesi'nde önceki gece polisin bir eve yaptığı baskının ardından gözaltına alınan ve sorguları tamamlanan şüpheliler Malatya Adliyesine götürülerken gazetecilerin “Hanife D'yi neden öldürdünüz” sorularına “iftira” karşılığını verdi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, düzenlediği basın toplantısında, olayın aydınlatılmasıyla ilgili bilgiler verdi.

Hanife D'nin, polise kayıp olarak bildirildiği gün Yamaç Mahallesi'ndeki evinde kocasının kardeşi R.D tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünün ortaya çıktığını belirten Pehlivan, olayın aydınlatıldığını ve somut delililerin bulunduğunu kaydetti.

POLİSİN DİKKATİ BAŞKA YÖNLERE ÇEKİLMEK İSTENMİŞ

Hanife D'nin kaybolmasının ardından polise ihbarda bulunan bir kişinin kayıp kadını İzmir Otogar'ında gördüğünü bildirdiğini ifade eden Pehlivan şeyle konuştu:

“Malatya Emniyet Müdürlüğüne yapılan ihbarın ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla otogar görüntüleri temin edilerek detaylı incelendi. Ancak görüntülerde kadına hiçbir şekilde rastlanmayınca araştırmalara devam edildi. Yapılan çalışmalar ışığında şüphelilerin de itiraflarıyla cinayet aydınlatılmış oldu.

Hanife D'nin polise kayıp ihbarı verildiği gün, Yamaç Mahallesi'ndeki evinde R.D tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü, çuvala konularak Hidayet Mahallesi'ndeki eve getirilen kadının cesedinin burada çuvalla evin avlusuna gömüldüğü, bir süre sonra yakalanma endişesiyle çıkarılan cesedin evin önünde yakıldığı, ardından bazı parçaların çöpe atıldığı bazılarının da gömüldüğü tespit edildi.”

ŞÜPHE ÇEKMEMEK İÇİN EVİ BOYAMIŞLAR

Polisin dün evin içinde yaptığı kazıda bazı kemik parçalarına rastlandığını anlatan Pehlivan, “Son günlerde polisin hareketliliğinden rahatsız olan şüphelilerin kemiklerin bulunduğu kısmın üzerine beton döktüğü ve evi boyadıkları ortaya çıktı” dedi.

OLAY

Bir süreden beri çalışma yürüten Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Hidayet Mahallesi'ndeki bir eve baskın yaparak Hanife D'nin akrabaları olan 8 kişiyi gözaltına almıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen şüpheliler sorguya alınırken evin çevresinde kazı yapan polis bazı kemik parçalarına ulaşmıştı. Bir süre sonra olay yerine getirilen şüpheli Ramazan D'nin, polise kadının gömüldüğü yerlerle ilgili bilgi verdiği öğrenilmişti.

Hürriyet