Malatya'da süren 32 yıllık eylem!..

Malatya'da yaşayan bir kişi, 32 yıldan beri siyah elbise giyerek sürdürdüğü "12 Eylül" protestosunu, Kenan Evren darbeyi yapanların yargılanmaya başlaması ile sonlandırdı.

Malatya'da süren 32 yıllık eylem!..

Darende'nin Ağılbaşı kasabasında 12 Eylül 1980 darbesi esnasında gözaltına alınan ve işkence gören 69 yaşındaki Şeyho Karakoç, 12 Eylül'den bu yana 32 yıldır siyah renkli elbiseden başka elbise giymedi. Karakoç, geçen yılların ardından, 12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren ve arkadaşlarının yargılanmaya başlaması ile eylemini sonlandırarak, siyah gömlek yerine artık mavi gömlek giymeye başladı.

Huzurevinde kalan Şeyho Karakoç, "Kenan Evren yargılanmaya başlayınca siyah gömleğimi çıkarttım. 32 yıldır siyah gömlek giyiyordum" dedi. Kenan Evren'in duruşmalara katılmazsa bile yargılanmaya başlamasın çok önemli olduğunu ve artık Türkiye'de darbe yapmak isteyenlerin bir gün mutlaka yargılanacaklarını düşüneceklerini söyleyen Karakoç, darbelerden dolayı herkes mağdur olduğunu ve halen o dönemlerden dolayı kayıp olan ve mezarı bilinmeyen insanlar bulunduğunu kaydetti.

Kenan Evreni sanık sandalyesinde otururken görmekten dolmayı da çok mutlu olacağını belirten Karakoç, "Kenan Evren zulmünden çok çektik. Sanık sandalyesine gelmedi. Gelse ne olur, gelmese ne olur. Önemli olan o zihniyetin yargılanmasıdır. Ben 32 yıldır bu şeyi çektim. Yargılanmaları güzel bir şey. Eğer Kenan Evren sanık sandalyesine otursaydı baştan sona beyaz giyecektim. Ben vasiyet vermiştim, eğer darbeciler yargılanmasa, kefenimde siyah olsun demiştim. Şimdi nasıl olursa olsun kefenim" dedi.