Malatyalı köylüler endişe içinde...

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi'ne bağlı Topraktepe Köyü'nde 9 yıldır yaşanan 'kundaklama ve saldırı'ların sırrı çözülemedi.

Malatyalı köylüler endişe içinde...

Harmanla başlayan kundaklamalar evlere uzandı. Önce mezar taşları tahrip edildi, sonra ağaçlar kesildi. Esrarengiz saldırılar harman yerlerinin kundaklanmasıyla sürdü. Sıra evlerin kundaklanmasına gelince devreye kaymakamlık girdi.

MOBESE kameralarıyla donatılması planlanan köyde insanlar dönüşümlü olarak nöbet tutmaya başladı. Topraktepe Köyü, Malatya’nın Doğanşehir ilçesine sadece 2 kilometre mesafede. Ancak köyde 9 yıldır süren saldırı ve kundaklamaların sırrı çözülebilmiş değil.

Geçen sürede şiddetini arttıran kundaklamalar, insanları korku içinde yaşamaya mahkûm etti. Muhtar Ahmet Karabay, içinde insanların yaşadığı evlerin de kundaklandığını söyledi:

“Köydeki en son kundaklama olayı birkaç gün önce yaşandı. Saldırıların amacının mal kaybına yol açarak insanların canını yakmak olduğu açık.

Son zamanlarda şiddeti arttırılan kundaklamalar nedeniyle insanlar iyice tedirgin oldu. Kim ne amaçla yapıyor bilmiyoruz ama dileğimiz olayların son bulmasıdır.”

Köyü ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu konuyu Meclis gündemine taşımıştı.