Malkoç Süalp, Bade'ye 1 milyon lira ödeyecek!

Ulus’taki lüks villa için davalık olan Malkoç Süalp, eski eşi Bade İşçil’e 1 milyon 196 bin lira ödeyerek evin sahibi oldu

Malkoç Süalp, Bade'ye 1 milyon lira ödeyecek!
Sabah'tan Ali Oktay'ın haberine göre Beşiktaş Ulus'taki Savoy Konutları'ndaki dubleks dairenin yüzde 22'lik hissesi yüzünden boşandığı eşi Bade İşçil ile mahkemelik olan Malkoç Süalp, açtığı davayı kazandı.

Geçen yıl anlaşmalı boşanan Malkoç Süalp ve Bade İşçil, Ulus Savoy Konutları'ndaki lüks dubleks daire için mahkemelik oldu. Boşanma protokolüne göre Bade İşçil boşandıktan sonra yüzde 22'lik hissesini, Malkoç Süalp'e devredecekti. Bir gayrimenkul şirketi, evin değerini 4 milyon 800 bin lira (1 milyon 658 bin 500 dolar) olarak tespit etti. Bade İşçil'e ödenmesi gereken meblağ ise yüzde 22'lik hisse üzerinden 364 bin 870 dolar (1 milyon 56 bin lira) olarak belirlendi. Ancak başka bir şirkete değer tespiti yaptıran Bade İşçil'e, evin değerinin 6 milyon 25 bin lira (2 milyon 40 bin dolar) olduğu bildirildi. Bade İşçil de bu fiyat üzerinden ödeme istedi.

VİLLA SÜALP'İN OLDU

İstanbul Aile Mahkemesi, evin gerçek değerinin tespitiyle Bade İşçil'in yüzde 22'lik hissesine düşen miktarın ne olduğunun belirlenmesi için keşif yapılmasına ve bilirkişi raporu aldırılmasına karar verdi. Ulus Savoy Konutları'ndaki benzer 6 dubleksin ortalama fiyatlarının 1 milyon 650 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında değiştiğini raporunda açıklayan bilirkişi, davalık olan dairenin fiyatının da 1 milyon 850 bin dolar olduğunu belirtti. Bilirkişi, İşçil'in yüzde 22'lik hissesine düşen payın ise 1 milyon 196 bin lira olduğunu görüşünde açıkladı. Mahkeme, bilirkişi raporu doğrultusunda dairenin yüzde 22'lik hissesinin de davacı Süalp adına tapuda kayıt ve tescil edilmesine ve Bade İşcil'e 1 milyon 196 bin lira ödenmesine hükmetti.