'Manikürcü Esra'dan ufak tefek tüyolar!

‘Ufak Tefek Cinayetler’in manikürcü Esra’sı Derya Beşerler, izleyicinin entrikası bol işleri sevdiğini söyledi. Oyuncu, “En çok tutanlar bu tarz diziler oluyor” dedi.

'Manikürcü Esra'dan ufak tefek tüyolar!
Milliyet'ten Senem Aydın'ın röportajı...

- ‘Ufak Tefek Cinayetler’de sizi çeken ne oldu?

Çok güzel bir proje. Farklıydı. Kadroyu da duyunca ‘Hayır’ demek istemedim. Benden çok başka birini oynuyorum, o anlamda da farklı bir deneyim oluyor.

- Dizi reytinglerde üst sıralarda yer alıyor. Entrikası bol işleri seviyor muyuz sizce?

Baktığınızda en çok tutan işler, entrikası bol projeler... Seviyoruz bence... Canlandırdığım Esra da bu entrikanın içinde... ‘Haber taşımacı’ diyorum ona... Mesleğinin yanı sıra o kadınlara hizmet ederek kendini var etmeye çalışıyor.

- Dizi süreleri uzadıkça, senaryoda sıkıntılar olabiliyor. Eleştirilere ne diyeceksiniz?

Senaristlerin tıkandığı noktalar olabilir, bu hemen hemen her dizide yaşanıyor. İster istemez seyirci aynı heyecanı bekliyor. Ama maalesef bu zaman dilimi için bir senaryo yazmak hiç kolay değil. Tüm senaristler için imkansızı başarıyorlar diyebiliriz aslında.

- Sizce dizideki gibi kadın kadının kurdu mu?

Yüzde 100 diyemem ama bu karakterlerdeki kadınlar yok değil. Ben de izlerken ‘Bu kadar kötülük yapan var mıdır?’ acaba diye düşünürken, biri kalkıp ‘Bizde de bir Merve var, aynı böyle’ diyebiliyor.

- Sette ortam nasıl?

İzlediğimiz hikayenin aksine herkes çok iyi. Kamera arkasında, bütün oyuncular uyumla çalışyor. Değer verdiğim oyunculardan çok iyi yorumlar aldım, o da ayrı keyif veriyor.

- Sektöre başlarken ablanız Zeynep Beşerler’in tavsiyeleri, öğütleri oldu mu?

O oyuncu olmamı istemiyordu. Çünkü madalyonın diğer tarafını çok iyi biliyor. Baktı ki yol alıyorum, desteklemeye başladı.

- Sinema televizyon bölümü mezunusunuz. Ekran yolculuğunuz nasıl başladı?

‘Canım Ailem’ dizisinin hem reji tarafında çalışıp, hem de oyunculuk yapıyordum. İkisini aynı anda yürütmek farklı bir tecrübe oldu.

- İleride tekrar kamera arkasında çalışmayı düşünür müsünüz?

Bir romantik komedi filmi yazdım. 90’lara selam gönderen bir hikaye... Projemi hayata geçirmek isterim. 

‘Birol’la bazen hiç görüşemiyoruz’

- Evlilik nasıl gidiyor?


Eylülde üç sene olacak. İyi gidiyor, koşturmacalı. Birol’un (Namoğlu) müzik çalışmaları, benim dizi çekimlerim devam ediyor. Bazen hiç görüşemiyoruz. Elbette zor ama bunu kabullenerek bir yola çıktık.

- Anne olmak istiyor musunuz?

Şu an yeğenim hepimize yetiyor. İş, önceliğim. Sonra tabii ki istersek neden olmasın?

- Oyunculuğa dair hayalleriniz neler?

Tekrar bir tiyatro oyununda ve romantik komedi bir filmde oynamak  isterim. Zeynep’le abla-kardeşi canlandıracağımız bir proje de olsun istiyorum.

- Genç kuşak oyuncular arasındaki rekabet için ne diyeceksiniz?

Bir kesim var ki, güzel yetişiyor.Eğitim alıyor, kendini geliştiriyor. Ama diğerleri, güzellik ve yakışıklılıkla ilerlemeye çalışıyor.  
Konular Röportaj