Manuş Baba 47 konserin ücretini istedi

'Manuş Baba' adıyla tanınan müzisyen Mustafa Özkan, menajerlik şirketi Kınay Organizasyonu ile sahibi Şahin Murat Kınay'la uzlaşma sağlayamadı.

Manuş Baba 47 konserin ücretini istedi
Sabah Gazetesi'nden Ali Oktay'ın haberine göre bugüne kadar katıldığı 47 konser ile bilet satış gelirlerinden ücretini alamadığını iddia eden Manuş Baba, "Sadece konserleri yapma baskısı altında bırakıldım. Hangi konserden ne kadar ücret alacağımı öğrenemedim. Tespit edilen konser ve bilet alacaklarının faiziyle ödenmesini istiyorum" dedi. Mahkeme daha önce arabuluculuğa gidilmediği için Manuş Baba'nın açtığı davayı reddetmişti.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne dava açan Manuş Baba'nın iddiasına göre ünlü şarkıcı, Kınay Organizasyon şirketi ile 12 Aralık 2015'te 'Manuş Baba Menajerlik Sözleşmesi'ne imza attı. İddiaya göre menajerlik şirketi sözleşmeyi kötüye kullandı. Sözleşmeden doğan mali ve manevi yükümlülüklerini yerine getirmedi. Konserler ile bilet satışlarından doğan alacakları Manuş Baba'ya ödenmedi. Manuş Baba, menajerlik şirketinin yaptığı konser sözleşmelerine yetişemedi. Menajerlik şirketinden kendi adına yapılan tüm konser vs. sözleşmelerini defalarca istemesine rağmen Manuş Baba'ya dava tarihine kadar hiçbir sözleşme verilmedi. Manuş Baba sadece konserleri yapma baskısı altında bırakıldı. Manuş Baba hangi konserden ne kadar ücret alacağı olduğunu öğrenemedi. Manuş Baba da sözleşmeyi tek taraflı feshetti.

ARABULUCULUĞA GİDİLMEDİ

Manuş Baba'nın avukatı Çiğdem Babaoğlu Kasapoğlu dava dilekçesinde, "Müvekkilimin icra ettiği ve fakat ödemesini almadığı 47 konser bulunmaktadır. Müvekkilim icra ettiği her konserde izleyici katılım oldukça yoğun olmasına rağmen bilet satışlarından elde edilen gelirlerden de müvekkilime hiçbir ödeme yapılmadı. Konser biletlerinin satış adet ve tutarlarının tespitini istiyoruz. Tespit edilen konser ve bilet alacaklarının faiziyle müvekkilime ödenmesini istiyoruz. Fazlaya dair haklarımız saklı kalmak kaydıyla şimdilik bin liranın davalılar Şahin Murat Kınay ile Kınay Organizasyon Danışmanlık Bilişim Yapımcılık Yayıncılık şirketinden tahsilini istiyoruz" dedi. Ancak mahkeme dava açılmadan önce arabulucuya başvurma olma şartının bulunduğunu belirterek davayı reddetti.

UZLAŞAMADILAR

Mahkemenin kararı üzerine tarafların uzlaşması için arabuluculuğa gidildi. Manuş Baba ile Şahin Murat Kınay, 7 Mart 2019 tarihinde uzlaşmak için bir araya geldi. Ancak uzlaşma sağlanamadı.

Arabulucu Emine Barış Aybay, "Taraflar ile görüşme yapılmışsa da ödenmeyen konser ücretleri, konser masrafları ve menajer ücreti ile masrafları konusunda taraflar arasında anlaşma sağlanamamıştır" dedi. Manuş Baba da 47 konser ile bilet satış gelirlerinden ücretini almak için menajerlik şirketi Kınay Organizasyon ile şirket sahibi Şahin Murat Kınay'a belirsiz alacak davası açtı.