Marsel İlhan ilk hedefini açıkladı!..

Milli tenisçi Marsel İlhan, bu yıl turnuvaları iyi değerlendirip, ilk yüz veya 50 içinde yer almak istediğini söyledi.

Marsel İlhan ilk hedefini açıkladı!..

Eskişehir'de düzenlenen ATP Challenger Turnuvası'na katılan Marsel İlhan, yaptığı açıklamada, Eskişehir'e ilk kez geldiğini ve turnuvanın güzel geçtiğini kaydetti.

Eskişehir'in güzel bir kent olduğunu ifade eden İlhan, "Anadolu Üniversitesi ve kortları da çok güzel. Burada iyi maçlar olacak. Zor bir turnuva, çok güçlü rakiplerim var. Maç maç gideceğim. İlk turu geçip sonrasına bakacağım" dedi.

İlhan, Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nın kendisi için iyi geçtiğine değinerek, tek erkekler tenis finalinde Sloven Blaz Rola'ya yenilerek gümüş madalyada kaldığını anımsattı.

Akdeniz Oyunları'nda ikinci kez gümüş madalya elde ettiğini anlatan İlhan, şöyle konuştu:

"Bu kez altına çok yakındım. Rakibim iyi maç çıkarttı ve gümüşte kaldım. Başarılı olmak konusu üzerimde baskı yaratıyor. Onu yavaş yavaş kırıyorum. Daha fazla başarılı olmak istiyorum. Önümüzde uzun yıllar var. Hedefime doğru gidiyorum. Türk Milli Takımı adına yarışmak benim için çok önemli. Her yerde güzel seyirci var. Dünyanın neresine gidersem gideyim beni destekliyorlar. Bu destek sayesinde daha iyi oynuyorum. Hedefim daha iyi oynamak. Turnuvaları iyi değerlendirip bu yılı ilk 100 hatta ilk 50 içinde bitirmek istiyorum. Kazakistan'ın Astana kentinde bir turvuvaya da katılacağım. Daha sonra ABD Açık var. Kazakistan'da final oynamak istiyorum. ABD Açık en önemli ve zor bir turnuva. Dünyanın en iyi turnuvalarından birisi. Orada üst sıralara tırmanmak istiyorum. Şu anda idolüm İsviçreli tenisçi Roger Federer. ABD Açık'ta onunla karşılaşmak isterim ancak ilk turda değil."

"Grand slamlerde iyi sonuç almak istiyoruz"

İlhan'ın antrenörü Erhan Oral da Eskişehir'deki turnuvanın, beklentilerin üstünde güzel bir organizasyon olduğunu vurguladı.

Marsel İlhan'ın Eskişehir'den sonra Astana'daki turnuvaya hazırlanacağını açıklayan Oral, "Daha sonra 20 Ağustos'ta ABD Açık var. Marsel oldukça iyi hazırlanıyor. Bu sıralar biraz yorgun. Kondisyonerimizle aralıksız çalışıyoruz. Hedefimiz ilk Avusturya Açık'tan önce sıralamada ilk 150 içinde olmak. Grand slamlerde iyi sonuç almak istiyoruz" diye konuştu.

BUGÜN İNTERNET SİTESİ



Konular Spor Haberleri