Masum Türker'den ses getirecek açıklama!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, AK Parti hükümetinin sıkıştığı her konuda belli bir cemaate suç yüklediğini, her şeyi hemen darbe diye nitelendirerek sorgulanmaktan kaçtığını söyledi.

Masum Türker'den ses getirecek açıklama!
CİHAN'da yer alan habere göre DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Antalya İl Başkanlığı'nda seçim barajının kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruyu ve gündemi değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.

Yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılmasıyla ilgili bir yıldır yürüttükleri çalışmaların son aşamasına geldiklerini belirten Türker, çalışmalarının iktidar partisini telaşlandırdığını ve paniğe kapılmasına neden olduğunu savundu. Bundan dolayı da baraj konusunun Anayasa Mahkemesi Başkanlığı tarafından ortaya konulan bir çalışma gibi yürütüldüğünü belirten Türker, "Üyeleri ve başkanları baskı altında tutmak için saldırıya geçtiler. Barajla ilgili olarak 3 başvuru var. Potansiyel mağdur olacağımızı 2015 seçimlerinde altını çizdik. Şimdiden mağduruz. Bu mağduriyet sadece bizi değil seçmeleri de mağdur edecek. Bunu gerekçe gösterip hem hak ihlalimizin tespitini hem de hak ihlali söz konusu olursa bu takdirde de bir alt mahkeme sıfatıyla Anayasa Mahkemesi iptal istemimizin anayasa genel kuruluna gönderilmesini istedik. Şuanda Türkiye’de kopan panik bu." dedi.

"BU BARAJLA SEÇİLECEK PARLAMENTO MEŞRU OLMAZ"

Yüzde 10’luk seçim barajıyla seçilecek bir parlamentonun meşru olmayacağını savunan Türker, “Anayasa Mahkemesi’nde görüşülen bu kanun iptal edilse de edilmese de bu barajla seçime gidilirse eğer böyle bir seçim olursa seçilecek parlamentonun meşru olmayacağını, hak ihlali olacağı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle eğer hükümet çok sıkıntılıysa o zaman iktidar partileri kendileri karar versinler. Kararı Anayasa Mahkemesi’ne bırakmasınlar. Mevcut olan barajı kaldırıp bir kanun maddesiyle geçici maddeyle bu seçimde bu değişikli uygulanır diyebilirler. Böyle oturup bunu yok komplolara darbeymiş, hukuk darbesiymiş vs söylemleri kınıyoruz. Bizim hak aramamız ne zamandır beri darbe oldu? Umarım bir kaç hafta içinde ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

"SIKIŞTIĞINDA CEMAATE SUÇ YÜKLÜYOR"

Masum Türker, Hizmet Hareketi'nin AK Parti iktidarı ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sürekli olarak ağır ithamlara maruz kalmasına da değindi. Türkiye’nin ciddi bir baskı altında olduğunu, insanlar gözlenmekte ve fişlenmekte olduğunu belirten Türker konuşmasını şöyle sürdürdü: "İktidar sıkıştığı her şeyi belli bir cemaate suç yüklemekte. Sıkıştığı her şeyi hemen darbe diye nitelendirmekte."