MEB ile temel liseler arasında kriz çıktı!

Temel liseler, 3 ders sınırının kaldırılmasını istedi ve “Öğrenci yok” diye bakanlığa tepki gösterdi. Bakanlık bürokratları ise “Kimleri kaydettiğinizi, ne iş yaptığınızı biliyoruz” diye tehditler savurdu.

MEB ile temel liseler arasında kriz çıktı!
Bugün'den Fatma Eren'in haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz hafta dershaneden temel liseye dönüşen kurumların sahipleriyle bir araya geldi.

MEB Şura Salonu’nda gerçekleşen toplantıda yaşananlara Bugün ulaştı. Sektör temsilcilerinin sıkıntılarını anlattığını söyleyen GÜVENDER Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı, Bakanlık bürokratları ile kurum sahipleri arasında tartışmalar yaşandığını kaydetti.

Kılcı, “Temel liseler 3 ders sınırının kaldırılmasını istedi. İnsanlar zorda. ‘Temel lise diye tutturdunuz. Öğrenci yok’ diye kişiler yapılanlara tepki gösterdi.

Bakanlıktakilerin de ‘Kimleri kaydettiğinizi, ne iş yaptığınızı biliyoruz’ demesi ciddi tartışmalara neden oldu”
dedi.

TEK UMUTLARI MEZUNLAR

Dönüşen kurumların ayakta kalmakta zorlandığını belirten Kılcı, sektörün mezun gruplarına umut bağladığını anlattı. Kılcı, “Kredi çekenler var. İnsanlar yetiştiremiyorlar. Bazıları mezun gruplarla ayakta kalacak. Onlar da giderse en güçlü kurumlar bile çok zorlanır” ifadesini kullandı.

KAYITLAR DA DENETİMDE

Bakanlığın özel eğitimi defterden silmeye çalıştığını söyleyen Kılcı şöyle konuştu: “Kurslar öğrenci bulamıyor. Müfettişler sürekli denetim yapıyor. Toplantıda ‘Kurslarla ilgili açıktan kayıt yaptığınızı biliyoruz’ dediler. Hem dershane isteme, temel liseye dönüştür. Sonra da ‘Ne iş yaptığınızı biliyoruz’ diye konuştular.”

YARDIM İSTEDİLER

PAK Eği­tim İş Sen­di­ka­sı Ge­nel Baş­ka­nı Ab­dul­lah Ka­yış­kı­ran “Bi­zim üye­miz de­ğil­ler ama bi­zi ara­yıp ne ya­pa­ca­ğı­mı­zı şa­şır­dık. Bi­ze ‘Ne iş yap­tı­ğı­nı­zı bi­li­yo­ruz. On­lar bu­nu is­te­di­le­r’ di­ye dert yan­dı­lar. Ül­ke ge­ne­lin­den gel­miş­le­r” di­ye ko­nuş­tu.