Meğer İbrahim Tatlıses Urfalı değilmiş!

İbrahim Tatlıses'in aralarında 20 yaş olan kardeşi Hüseyin Tatlı; Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'a konuştu.

Meğer İbrahim Tatlıses Urfalı değilmiş!
Vatan'da yer alan habere göre İbrahim Tatlıses’in kardeşi Hüseyin Tatlı, büyükbabalarının Irak'tan Urfa’ya geldiğini söyledi.

Hüseyin Tatlı, geçtiğimiz günlerde "Sanat Evi"nin (Malî Huner) daveti üzerine Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkenti Erbil’e geldi.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw’a konuşan Hüseyin Tatlı, aralarında 20 yaş olan ağabeyinin durumu hakkında, “Sağlık durumu çok ciddi. Ankara’da özel bir hastanede tedavisi devam ediyor. Kardeşim Mahmut ona refakat ediyor” dedi.

ASLEN BURALIYIZ

İbrahim Tatlıses, önceki konuşmalarında Arap bir babadan ve Kürt bir anneden doğduğunu söylese de, kardeşi Hüseyin Tatlı şunları söyledi:

“Büyükbabam Güney Kürdistan’dan Urfa’ya göç etmiş. Yani, baba tarafımız aslen Güney Kürdistanlı, anne tarafımız ise Urfalı. Yani aslında aslen buralıyız.”

Babaları vefat eden Tatlıses’in annesi Leyla Tatlı ise İstanbul’da küçük oğlu Hüseyin Tatlı ile yaşıyor.

ŞIKAR MAMED: 'İNKAR ETMEDİ!'

Sanat Evi’nin sahibi Şıkar Mamed ise uzun yıllardır Tatlıses ailesi ile yakın dostluğunun devam ettiğini belirtti.

Şıkar Mamed, daha sonra şunları anlattı:

“İbrahim ilk kez 2005 yılında Güney Kürdistan’a geldi. Basın toplantısı yapmadan önce, basın mensuplarına Kürtlük’le ilgili soru sorulmamasını rica etti. Çünkü Türkiye’de onun için sorun çıkartılacağı belirtilmişti. Basın mensupları da bu durumu çok büyüttü. İbrahim hiçbir zaman Kürt olduğunu inkâr etmedi. Bütün dünya da onun Kürt olduğunu biliyor. Ancak Tayyip Erdoğan’a olan yakınlığından dolayı sorun çıkartılmasını istemedi.”