Meğer tam 11 suçtan aranıyormuş!

DHKP-C’ye yönelik düzenlenen operasyon sırasında polisle girdiği çatışmada öldürülen Sıla Abalay’ın, Kazım Bozat cinayeti ve Savcı Evliya Çalışkan’a silahlı saldırı olayı dâhil 11 suçtan arandığı öğrenildi.

Meğer tam 11 suçtan aranıyormuş!
Yeni Şafak'tan Hamdi Koçoğlu'nun haberine göre DHKP/C üyesi Sıla Abalay’ın öldürüldüğü operasyonun, başka bir hedefe yönelik gerçekleştiği ortaya çıktı. TEM ekiplerinin, TİKKO üyesi Mehmet K.’yı yakalamak için adrese baskın düzenlediği, Sıla Abalay’ın evde bulunmasının tesadüf olduğu öğrenildi.

ÖRGÜTE GERİ KAÇMIŞ

Abalay, 11’inci sınıfta okurken örgütye katıldı. Annesi kızını kurtarmak için günlerce mücadele etti. Türkmenistan’dan dönen baba Güven Abalay, kızını örgütün elinden aldı.Ancak Sıla tekrar kaçınca durum 2014’te savcılığa bildirildi. Polis o dönem suça karışmamış olan Sıla'yı örgüten alıp ailesine verdi. Tekrar örgüte giden Abalay, 2015 yılında Kazım Bozat’ın öldürülmesi olayına karıştı. Savcı Evliya Çalışkan’ın koruma aracının kurşunlanması eyleminde de yer aldığı belirlenen, Abalay hakkında 11 suçtan arama kaydı olduğu ortaya çıktı.