Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin hayal kırıklığı ekranda bir çağı kapattı!

Habertürk yazarı Mustafa Doğan, Kanal D'nin büyük prodüksiyonlu projesi "Mehmed Bir Cihan Fatihi" için çarpıcı tespitler yaptı.

Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin hayal kırıklığı ekranda bir çağı kapattı!
MedyaRadar'ın haberine göre Kanal D’nin sezon başında pek çok aksilik nedeniyle bir türlü yayına koyamadığı Mehmed Bir Cihan Fatihi, neredeyse sezon sonuna gelinen bir dönemde başladı.

Yönetmeni değişen, ilk çekilen bölümü çöpe atılan, aylar süren çalışmalarla ihtişamlı platoların kurulduğu ve büyük bir prodüksiyonu olan Mehmed Bir Cihan Fatihi’ni herkes heyecanla bekledi.

Setten gelen her haber gündem yaratırken dizinin yayına gireceği gün de büyük bir merakla takip edildi.

Ancak tüm bu bekleyiş, daha ilk bölümden kendisini belli eden bir hüsrana bıraktı. Ya dönem dizilerine duyulan ilginin azalmasından ya da artık bu tür işlerin ekranda ilgi çekmemesinden Mehmed Bir Cihan Fatihi, bir türlü istenen reytinglere ulaşamadı.

Habertürk Gazetesi’nden Mustafa Doğan, Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin yarattığı hayal kırıklıklarına bakın nasıl bir tespit getiriyor:

Mehmed, ekranda bir çağı kapattı!

Bu sezonun ekrandaki en büyük hayal kırıklığı ‘Mehmed: Bir Cihan Fatihi’ oldu resmen.

Halihazırda yayınlanan en yüksek bütçeli iş konumunda ama aldığı reyting, yazlık dizilerinkinden hallice...

Geçtiğimiz salı günü ‘Kadın’, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’, ‘Kadın (Özet)’, ‘Fox Ana Haber’ ve ‘Ufak Tefek Cinayetler’in ardından 4.82 gibi düşük bir reytingle ancak 6’ncı sırada kendisine yer bulabildi.

Görünen o ki ömrü uzun olmayacak. Çünkü geçildiği dizilerin toplamına yakın bölüm maliyeti olan bir işe bu izlenme oranıyla hiçbir kanal uzun süre sabredemez.

Aslında yapılan işin kalitesi bu sonucu hak etmiyor. Ama yaşanan talihsizlikler, cast seçimindeki hatalar, ‘Muhteşem Yüzyıl’ öykünmesinin fazla olması ve işlenen dönemin yapısı gibi nedenlerle böyle bir tablo çıktı ortaya.

Daha da üzücü olansa ‘Mehmed’in akıbetinin sadece kendisiyle sınırlı kalmayacak olması.

Şöyle ki…

‘Muhteşem Yüzyıl’ ekranda yeni bir çağ açmıştı.

Onun yurtiçinde ve yurtdışında elde ettiği başarı hem yapımcıların hem de kanalların iştahını kabartmıştı. Haliyle dönem dizilerinin önünü açan iş olmuştu.

‘Mehmed’ ise korkarım bu çağı kapatan iş olacak.

Çünkü bu ölçekteki bir yapımın yaşadığı hüsran sonrası hiçbir yapımcı ve kanal kolay kolay böyle bir riski almaya cesaret edemez.

Bu tablo da sadece TRT’ye yarar. Sahibi olduğu imkânlar ve vizyonu itibarıyla dönem işlerine imza atan tek adres olarak kalır, meyvesini de toplar.

Mustafa DOĞAN / Habertürk