Mehmet Aslan Cumhurbaşkanı'na hakaret etti, suçu şoförüne yıktı!

Cumhurbaşkanı hakkında attığı, tepki çeken tweet nedeniyle kendisine dava açılan Mehmet Aslan, suçu şoförünün üzerine atmıştı. Şoföre de soruşturma açıldı...

Mehmet Aslan Cumhurbaşkanı'na hakaret etti, suçu şoförüne yıktı!
Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre Mehmet Aslan, geçen yıl 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısı sonrası tepki çeken bir tweet atmıştı.

Mehmet Aslan Cumhurbaşkanı'na hakaret etti, suçu şoförüne yıktı!
Mehmet Aslan Cumhurbaşkanı'na hakaret etti, suçu şoförüne yıktı! - Resim : 2

İnceleme başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu; Aslan hakkında, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan soruşturma başlatmıştı. İfadesi alınan Aslan, suçu şoförüne atıp "Söz konusu tweet'i şoförüm attı, sonra sildi" dedi.

'MANTIĞA AYKIRI'

Aslan ifadesinde "Devleti yönetenlere yönelik hakaret içeren paylaşımım yoktur. Böyle bir paylaşımda bulunmam akıl ve mantığa aykırı bir harekettir" dedi. Savcılık; suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiği ve hakaret suçu işlediğine hükmettiği Aslan'a dava açıp bir yıldan dört yıla kadar hapsini istedi. Ayrıca şoför Mustafa A. hakkında da soruşturma Özel İstihbarat açılmasına karar verdi.

Savcılık, şoför Mustafa A.'yı, Mehmet Aslan'ın suçunu üstlenmekle suçluyor. Ayrıca Aslan'ın telefonunu şoförüne bırakarak eğlence mekanına girmesini hayatın olağan akışına aykırı bulundu.