Mehmet Şimşek'ten MTV zammı açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldığı televizyon programında MTV zammıyla ilgili açıklamada bulundu. ''Yanlış anlaşıldı, yüzde 40 MTV zammı 2018'de yeni alınacak sıfır arabalar için geçerli" dedi.

Mehmet Şimşek'ten MTV zammı açıklaması!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldığı televizyon programında MTV zammıyla ilgili açıklamada bulundu. ''Yanlış anlaşıldı, yüzde 40 MTV zammı 2018'de yeni alınacak sıfır arabalar için geçerli" dedi.

Yaş sebze ve meyvede ucuz ve kaliteli ürünler için adımlar atıldığını söyleyen Şimşek, "Pazar yerleri standartlarında dünya standartları baz alınacak. Ekim ayında tüm düzenlemeler yayınlanacak. Ette fire oranı var. Fire oranı çok önemli bir yapısal sorun. 100 kilo aldınız, tüketiciye gelene kadar o 70 kiloya inmiş. Soğutuculu dorselerle taşınmamış. Yaş meyve sebzeden bahsediyoruz" dedi.

Ucuz et için de çalışmalar yapıldığını söyleyen Şimşek, "Ette maliyette en önemli unsurun yüzde 60'ı yem. Yem fiyatlarını makul düzeye çekmek için adımlar atıyoruz. Gümrük vergilerine de düzenlemeler yapıyoruz" diye konuştu.

Taşeron işçi konusunda da Şimşek, "Bu sene sonundan önce bu konu çözülecek. Gerek Maliye gerek Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuyu çalıştı. Başbakan da 'Bu sorun çözülecek' dedi. Bu sorun çözülecek" dedi.

SİGORTADA DÜŞÜŞ

Kasko ve trafik sigortası konusunda da çalıştıklarını söyleyen Şimşek, "2015-2016'da primleri abartılı artırdılar. 2016'da yasal bir düzenleme yaptık. Belirsizliği ortadan kaldırdık. Sektör bizim arzuladığımız düzeyde çalışmalarımıza yanıt vermedi. Sektör şikayetçi olsa da işlemler iyi bir şekilde devam ediyor. Sistem çalışıyor. Ciddi bir şekilde primlerde düşüş söz konusu oldu. Sorunu çözdük. Devlet düzenleyici olarak gerekeni yaptı" şeklinde konuştu.