Mehmet Y. Yılmaz'ın Hürriyet'teki yeni görevi ne oldu?

Fikret Bila'nın bir süre önce Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildiği Hürriyet Gazetesi'nde hareketli günler yaşanıyor!

Mehmet Y. Yılmaz'ın Hürriyet'teki yeni görevi ne oldu?
MedyaRadar'da yer alan özel habere göre Hükümetin, ‘Yedi soruya yedi yanıt, Karargah rahatsız’ haberi nedeniyle tepki gösterdiği Hürriyet gazetesinde Şubat sonunda tepe yönetim değişmiş, Ağustos 2014’ten bu yana Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdüren Sedat Ergin görevden alındı.

Ergin’in yerine Eski Milliyet Genel Yayın Yönetmeni ve Hürriyet gazetesi yazarı Fikret Bila getirildi.

Bila'nın ilk icraatlarından biri “Hürriyet Gazetesi’ni kendi çıkarları için kullanan gazetecilerin varlığı" konusundaki iddiaların araştırılması için Aydın Doğan ile görüşmek ve inceleme için müfettiş görevlendirtmek oldu.

Bila'nın Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilmesiyle birlikte Hürriyet Gazetesi'nde başlayan değişime bir yenisi daha eklendi.

Mart ayı sonunda Doğan Burda Dergi Grubu İcra Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği görevinden istifa ederek Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazmaya devam eden Mehmet Y. Yılmaz artık Hürriyet yönetiminde söz sahibi olacak.

Mehmet Y. Yılmaz için Hürriyet Dünyası'nın yazıişleri katında bir oda hazırlandı. Yılmaz bir süredir çeşitli söylentilerin odağındaki Kelebek ekinin yeniden yapılanması konusunda çalışmalarda bulunacak.

Aralarında Tempo, Aktüel, Blue Jean gibi dergilerin de bulunduğu 30'a yakın yayının kurucu genel yayın müdürlüğünü yapan, 1995 yılında Fanatik ve Posta gazetelerini, 1996 yılında ise Radikal gazetesini kurarak yayın hayatına sokan ve bu gazetelerin genel yayın müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Y. Yılmaz'ın vizyonu ile Kelebek ekine hareketlilik getirmesi hedefleniyor.

Çalıştığı gazetelerde kendi çekirdek kadrosunu oluşturmasıyla tanınan Yılmaz'ın Kelebek operasyonununda da aynı yöntemi kullanması bekleniyor.

MEDYARADAR/ÖZEL