'Meleklerle Yaşamak'ın yazarının katili yakalandı!

İstanbul Beşiktaş’ta, ofisinin bulunduğu apartmanda öldürülen ‘Meleklerle Yaşamak’ adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli’nin katil zanlısı 31 yaşındaki Sinem K. gözaltına alındı.

'Meleklerle Yaşamak'ın yazarının katili yakalandı!
Habertürk'ten Uzay Kesmen ve Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre İstanbul Beyoğlu’nda ofisinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen “Meleklerle Yaşamak” adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Beki İkala Erikli’nin katil zanlısı Sinem K. (31), Küçükçekmece’de yakalandı.

Gözaltına alınan ve üzerinde bulunan tabancaya incelenmek üzere el konulan Sinem K., ilk ifadesinde, yazarın kitaplarını okuduktan sonra dengesinin bozulduğunu ileri sürerek “Kitaplarında meleklerden bahsediyordu. Ne meleği, kendisi bir şeytan. Başkalarına zarar vermesin diye öldürdüm” dedi. İstanbul Beyoğlu’nda önceki akşam, yazar ve yaşam koçu 47 yaşındaki Beki İkala Erikli, işyerinin önünde 4 kurşunla öldürülmüştü.

Polis, görgü tanıklarının verdiği eşkale göre; beyaz bereli, uzun saçlı, 25-30 yaşları arasındaki kadın şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

ANNE POLİSE İHBAR ETTİ

Cinayet Büro Amirliği ekipleri zanlının kimliğini belirlemek için çalışma yaptığı sırada, polise olayla ilgili bir ihbar geldi. İsmi açıklanmayan bir kadın, polise Erikli’yi kızı Sinem K.’nın öldürdüğü bilgisini verdi.

İhbar üzerine polis ekipleri, kadının verdiği Küçükçekmece’deki adrese gitti. Anne, olayı polise, “Dün akşam Sinem aradı, ‘Vurdum’ dedi ve telefonu kapattı. Ben de neyi vurduğunu sormak için gece eve gelmesini bekledim ama gelmedi. Haberlerde Sinem’in kitaplarını okuduğu yazar ve yaşam koçunun öldürüldüğünü görünce sizi aradım” diye anlattı.

SAÇLARINI KESTİRMİŞ

Annesinin verdiği bilgi üzerine polis, 31 yaşındaki Sinem K.’yı yakalamak için Küçükçekmece’deki evin çevresinde pusu kurdu. Zanlı Sinem K., akşam saatlerinde eve gelince dedektifler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Cinayetten sonra eve gitmeyen zanlının eşkalde verilen “uzun saçlarını” kestirdiği görüldü. Sinem K.’nın yapılan üst aramasında, olayda kullandığı düşünülen tabanca bulundu. Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen cinayet zanlısı kadın, şok geçirdi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale sonrası Sinem K., kendine geldi. Ele geçirilen tabanca, polis kriminal laboratuvarına balistik incelemeye gönderildi.

‘DENGEM ALTÜST OLDU’

Gözaltına alınan Sinem K., önce sorulara cevap vermedi, sonra cinayeti başkaları zarar görmesin diye işlediğini söyledi. Erikli’nin kitaplarını okuduğunu kaydeden zanlı Sinem K.’nın, “Ben bu kadının kitaplarını çok okudum. Kitaplarında meleklerle konuştuğunu yazıyordu. Kitaplarını okuduktan sonra dünyam ve dengem altüst oldu.

O aslında şeytandı. Başka insanlara zarar vermesin diye öldürmeye karar verdim. Otomobille adresinin bulunduğu yere gittim. Adresini sorarak apartmana girdim. İşyerine çıktım, yoktu. Aşağıda bekledim, sonra gelince ateş ettim ona”
diye olayı anlattığı öğrenildi.

İşsiz olan Sinem K.’nın 4 yıl önce eşinden ayrıldığı belirlenirken, şüphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor...

'Meleklerle Yaşamak'ın yazarının katili yakalandı!