Melih Gökçek istifasını bu sözlerle duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği tarih belli oldu. Melih Gökçek istifa edeceği tarihi Twitter'dan duyurdu...

Melih Gökçek istifasını bu sözlerle duyurdu!
Hürriyet'ten Murat Yılmaz ve Mert Gökhan Koç'un haberine göre Ekim ayı başından bu yana istifa edip etmeyeceği konuşulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşme sonrası cumartesi günü istifa edeceğini açıkladı.

Dün Ankara kulislerinde gözler yine Başkan Melih Gökçek’teydi. Gökçek’in istifa etmeden önce son bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek istediği belirtilirken o görüşme dün yapıldı. Gökçek’e Cumhurbaşkanlığı’ndan saat 16.00-16.30 saatleri için randevu verildi. Saat 16.00’da Beştepe’ye gelen Gökçek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşerek saat 17.55’te ayrıldı. Görüşmenin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki makamına gitmeyen ve Dikmen’deki konutuna da geçmeyen Gökçek’in nerede olduğu merak konusu oldu. Gökçek’in dün akşam saatlerinde oğlu Osman Gökçek’in Genel Yayın Koordinatörü olduğu Beyaz TV’ye geçtiği öğrenildi.

Gökçek'in açıklamaları şöyle:

"Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim."

Melih Gökçek istifasını bu sözlerle duyurdu!

PROJELERİ DOSYA OLARAK SUNDU

Gökçek’in Erdoğan’la görüşmesine ilişkin yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, Gökçek’in, “En büyük projem” dediği Ankapark’ın bitirilmesi sürecinde aktif olarak yer almak istediğini Erdoğan’a ilettiği kaydedildi. Erdoğan ile dünkü randevusuna geçen haftadan beri hazırlanan Gökçek, belediye bürokratlarından devam eden projelerin son durumlarıyla ilgili bilgi isteyerek, projeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dosya olarak sundu. Gökçek’in ayrıca “Gökçekli ve Gökçeksiz Ankara” başlıklı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını da Cumhurbaşkanı’na götürdüğü ifade edildi.

VEDA İÇİN CUMARTESİYİ SEÇTİ

Gökçek’in istifa için neden cumartesi gününü seçtiği de merak konusu oldu. Meclis üyeleriyle vedalaşıp helalleşmek istediği öğrenilen Gökçek’in, “Birlikte çalıştığım meclis üyesi arkadaşlarımın önünde istifamı açıklamak istiyorum” şeklindeki sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da olumlu yaklaştığı için istifanın cumartesi günü açıklanacağı belirtildi.

Gökçek’in istifa için 28 Ekim Cumartesi tarihini seçmesiyle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin BBP’li Üyesi İbrahim Uyar da belediye meclisinin olağanüstü toplanabilmesi için yasal olarak meclis üyelerine üç gün önceden bildirilmesi gerektiğine dikkat çekti.