Melisa'nın can verdiği kreş izinsiz çıktı!

Bursa’da, bir yaşındaki Melisa bebeğin hayatını kaybettiği kreşin, iki yıldır izinsiz hizmet verdiği belirlendi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

Melisa'nın can verdiği kreş izinsiz çıktı!
Sabah Gazetesi'nden Ersoy İşitmez'in haberine göre Bursa'nın İnegöl ilçesinde 1 yaşındaki Melisa Tuana Memiş'in yaşamını yitirdiği kreşin 2 yılı aşkın süredir izinsiz olarak hizmet verdiği, aslında dernek olduğu ortaya çıktı. İbrahim ve Melek Memiş çiftinin 3 çocuklarından en küçüğü olan Melisa Tuana Memiş kreşte yemek yedikten sonra uykuya yatırıldı. İddiaya göre 1 yaşındaki Melisa uyku saatinin ardından uyandırılmak istendi ancak talihsiz bebek nefes almıyordu. Kreşteki çocuklara bakan görevli, minik Melisa'yı hemen kucağına alıp caddeye koştu. O sırada bir başka hastayı taşıyan ambulansın önüne geçerek Melisa bebeği ambulansa teslim etti. Ambulansla hastaneye kaldırılan minik bebeğin öldüğü anlaşılınca İnegöl Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı.

İHMAL VE KUSUR VAR

Olayla ilgili ihmal ve kusurları olduğu ileri sürülen dernek başkanı S.A. ile dernek üyesi olan ve aynı zamanda iş yerinde öğretmen gibi bakım hizmeti veren şüpheli F.B. taksirle ölüme sebep olma suçundan gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen F.B. tutuklanırken, S.A. adli kontrol şartıyla salıverildi.

KREŞ DEĞIL DERNEK

Onlarca ailenin kreş hizmeti verdiğini sandığı kurum "Oyun Kültür ve Sanat Derneği" çıktı.

İncelemelerde, Cumhuriyet savcısı nezaretinde olay yeri inceleme ve keşif işlemi gerçekleştirildi.

Yapılan araştırmaya göre kreş olarak bilinen kurumun, 2 yılı aşkın bir süredir ilçede faaliyet gösterdiği ancak kreş değil bir dernek olduğu ortaya çıktı. Bu derneğin kuruluş tüzüğüne aykırı hareket ettiği, eğitim izni olmadığı halde dernekte 1 ila 6 yaş arasındaki 16 çocuğa kreş hizmeti verildiği anlaşıldı.