Meltem Yılmazkaya: "Müzik benim serseri yanım"

‘Güldür Güldür Show’daki oyunculuğuyla herkesin gönlünde taht kuran Meltem Yılmazkaya, single çalışması ‘Kendime Yalanlar’la müzik kariyerine ‘Merhaba’ dedi.

Meltem Yılmazkaya: "Müzik benim serseri yanım"
Meltem Yılmazkaya'nın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Sizi oyunculuk kariyerinizle sevdik ve tanıdık. Single çıkarma fikri nasıl doğdu?


Tiyatro bölümü mezunuyum ama hep sanatın iç içe olduğunu düşünüyorum. Konservatuvar sınavlarında bile sesinize, kulağınıza bakıyorlar. Ben bu konuda bir adım daha şanslı başladığımı düşündüm. Çünkü müzik hep vardı hayatımda. Zamanla durum farklılaştı. Söz ve müzik aynı anda çıkmaya başladı. Şarkılar çok birikince de paylaşmam gerek kararını aldım. Gökhan’ın da (Türkmen) “Hadi’’ demesiyle çıktım bu yola.

- Bu süreçte harekete geçmeliyim dedirten ne oldu?

Çok fazla sözüm ve bestem birikti. Şarkı söylemeyi her zaman çok sevdim. Kendi şarkılarımı arkadaş ortamlarımda söylüyordum. Bir baktım bir, iki derken onlar da söylemeye başlamışlar, sözler akıllarında kalıyor, müziği mırıldanıyorlar. Çok hoşuma gitti… Ben de dedim ki: “Şimdi değilse ne zaman?’’ Bu karar harekete geçmemi sağladı.

PROFESYONEL OLMAYACAĞIM

- Kendi söz ve bestelerinizi yapıyorsunuz? Besteleme süreci nasıl işliyor?

Yazmak bir rehabilite benim için, sadece şarkı değil öykü ve deneme de yazıyorum. Her insan her gün, her an bir ayrı hikaye aslında, mevzu onu görmekte. Beste yapmak üzere oturmadım hiç, hep bir anda kendimi şarkıyı söylerken buluyorum ama bunu tetikleyen şeyler önemli tabii. Çıkış şarkım bir arkadaşımın hikayesinden mesela, hüzünlü bir hikaye onunkisi, bir gün dertleşirken, bir söz çıktı ağzından, o arada da turnede otobüsteyiz, hemen izin istedim arka koltuğa geçtim ve bulduğum bir gazete parçasına yazdım sözleri.Yani süreç değil benimkisi, ‘an’.

- Şarkılarınızda kendinizi mi anlatıyorsunuz?

Çoğu benden ve yaşadıklarımdan izler barındırıyor. Duygusal bir insanım, yaşadıklarım yazma sürecime katkı sağlıyor. Örneğin, “Kendime Yalanlar’’ kırgın ama güçlü olmaya çalışan bir kadının şarkısı. Tüm şarkılarımda aşk duygusundan yola çıkmıyorum. Herhangi bir şeye duyduğum sevgi de beni yazma sürecine itebilir. Oyuncu kimliğimden dolayı gözlem ve empatiye açık olmam, şarkı sürecimi destekliyor.

- Bundan sonraki süreçte oyunculuk ve müzik arasında bir seçim yapacak mısınız? Sizi daha çok şarkı söylerken mi göreceğiz?

Her şeyin başında ben oyuncuyum ve bu alanda yapmak istediğim daha çok şey var. Sevenlerim sadece komedi oynarken gördüler beni fakat oyunculuk çok geniş bir alan… Farklı duyguları, farklı karakterleri, özellikle bana çok uzak karakterleri oynamayı çok isterim ama zamanı vardır elbet. Müzik benim serseri yanım. Onu çok profesyonelliğe dökmek istemiyorum. Çünkü anca ruhum el verdiğince yapabilirim.

YOĞUN DUYGULAR YAŞIYORUM

‘Güldür Güldür’deki Mehtap karakteriyle çok sevildiniz. Sizi bundan sonraki süreçte yine bu tip karakterle mi göreceğiz?


Güldür Güldür ve Mehtap karakteri bana çok güzel şeyler kattı. Seyircimiz Mehtap karakteriyle çok bağdaştırdılar beni. Sokakta artık Meltem değil Mehtap diye seslenenlere baktığımı fark ettim. Geçen gün, çok güldüm kendi kendime. Yanıma gelip, içlerinden geçen o güzel sözleri söylemeleri başka bir tarafı işin. Sizi yüreklendiren, sorumluluğunuzu arttıran ama her şeye değen o sevgiyi kazanmak çok mühim. Fakat ilerleyen dönemde farklı karakterlerle izleyicilerin karşısına çıkmak isterim.

- Şarkınız slow bir şarkı klibinizde depresif bir kadını canlandırıyorsunuz. Güldür Güldür’de komik bir kadın… Meltem aslında nasıl biridir?

İnsanın kendini anlatması zordur. Fakat genelde enerjimi yüksek tutmaya ve pozitif olmaya çalışırım. Haberlerdeki bir olay, sokakta gördüğüm bir kedi yavrusu günlerce kafama takılabilir. Duygularını yoğun yaşayan bir insanım. Bu yoğunluk mutluluklarımı da büyük yaşamama neden olunca iç dengemi bir şekilde sağlıyorum… Son bir yıldır kendimin daha çok farkına vardım. Çok uzun yıllardır başkalarını düşünerek yaşamanın ben de bıraktığı izleri gördüm. Son bir yıldır biraz daha kendimi düşünerek yaşıyorum. Bu bencillik değilmiş onu öğrendim. 
Konular Röportaj