Memur adayları için 'tercihler' başladı!

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarındaki 2 bin 159 kadro ve pozisyona yerleştirmeler için adayların tercih işlemleri başladı. Adaylar, 25 Kasım'a kadar ÖSYM'nin internet sitesinden tercihte bulunabilecek...

Memur adayları için 'tercihler' başladı!
Takvim'de yer alan habere göre bazı kamu kurum ve kuruşlarındaki 2 bin 159 kadro ve pozisyona yerleştirmeler için tercih işlemleri başladı.

Hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2015/2 tercih kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor.

Kılavuza, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek. Adayların kılavuzdaki kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için 5-6 Temmuz, 27-28 Eylül 2014'te yapılan KPSS'lerden (2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

Adaylar teknik hizmetler ve sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıflarına dahil kadrolara başvurmak istedikleri takdirde, KPSS puanları ile alt öğrenim düzeylerindeki kadrolara başvuru yapabilecek.