Memur ve memur emeklilerine 4 zam geliyor!

Memurların ve memur emeklilerinin 2018 ve 2019'da alacakları 4 zam Ağustos'ta belli olacak.

Memur ve memur emeklilerine 4 zam geliyor!
Takvim'de yer alan habere göre Ağustos'ta yapılacak dördüncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 2 yıllık zamların yanı sıra sosyal ve özlük haklar ile kadro konuları da masaya gelecek.

Memurların ve memur emeklilerinin son 10 yıllık zam oranlarına bakıldığında, en yüksek oranın yüzde 6+5 ile 2016'da uygulandığı görülüyor. Son 10 yılda en çok görülen zam oranı ise yüzde 4+4 oldu. 2018 ve 2019'da Ocak ve Temmuz ayları için ayrı ayrı zam oranları belirlenecek. Yine enflasyon farkı oluşursa bunun da maaşlara yansıtılmasının toplu sözleşmeye konulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Toplu sözleşme görüşmelerinde sadece maaş zamları değil, özlük hakları ve sosyal güvenceler de konuşulacak. Bu arada kamuda çeşitli statülerde çalışan personelin kadro talepleri de masaya getirilip çözüme kavuşturulacak.

Özellikle 4B ve 4C statüsündeki çalışanlar kadro isterken, işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu personel de memurluk bekliyor. Bu arada uzun süredir üzerinde çalışılan kamudaki taşeron işçilerin kadro beklentileri de bu görüşmelerde ana konulardan birisini oluşturacak.

Yine ek göstergelerin artırılmasıyla ilgili talepler de sendikalar tarafından masaya getirilecek.