Menemen Belediyespor'un Avrupa'ya taşan başarısı!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta evinde Etimesgut'u 3-0 yenerek liderliğini sürdüren Menemen Belediyespor, büyük bir başarıya imza attı.

Menemen Belediyespor'un Avrupa'ya taşan başarısı!
Yeni Asır'da yer alan habere göre sarılacivertli ekip, ev sahibi olduğu maçlarda 9'da 9 yaparak bu sezon Türkiye liglerinin iç sahadaki en başarılı takımı oldu. Bu başarısı Avrupa'ya da taştı. Stadının tadilata girmesi nedeniyle rakiplerini ilk 6 maçta Bergama'da konuk eden Menemen, son 3 karşılaşmasını ise yenilenen Tahir Şahin Stadı'nda oynadı. Bergama'da Kocaeli Birlik'i 4-1, İnegöl'ü 5-1, Amed ile Hatay'ı 1-0, Kastamonu'yu 2-1 ve Mersin'i de 4-0 yenen İzmir ekibi, kendi sahasında Tuzla ve Etimesgut'u 3-0, Buca'yı da 5-1 mağlup etti. Menemen, bu başarısıyla Avrupa'da birçok takımı da solladı. İzmir ekibinin yanısıra Fransa'dan Paris St. Germain ve Belçika'dan C.Brugge da sahasında 9'da 9 yaptı. Çek temsilcisi Viktoria Plzen de evinde oynadığı 8 maçı kazandı.

Böyle devam edecek

Belediyespor Teknik Direktörü Suat Kaya, yakalanan performansın sezon sonuna kadar süreceğini söyledi. Liderlik koltuğunu bırakmaya niyetlerinin olmadığını belirten Kaya, "Evimizdeki tüm karşılaşmaları kazanmak istiyoruz. Önce devre arasına ilk sırada girmeyi amaçlıyoruz. Ardından yapacağımız transferlerle daha da güçlenip, mayısta da şampiyonluk kupasını ilçemize getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Menemen Belediyespor, ilk yarının son maçında pazar günü Eyüpspor deplasmanında terleyecek.
Konular Spor Haberleri