Mermer gibi bir cilt için pratik öneriler

Cilt güzelliği için sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Çareyi pahalı cilt ürünlerinde aramak yerine cildinizi doğal besinler yardımıyla da canlandırabilirsiniz.

Mermer gibi bir cilt için pratik öneriler
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Her zaman genç kalmayı, canlı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmayı birçok insan ister. Cilt güzelliği için sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Çareyi pahalı cilt ürünlerinde aramak yerine cildinizi doğal besinler yardımıyla da canlandırabilirsiniz. 

MERMER GİBİ BİR CİLT

- 1 adet orta boy patates

Patatesin kabuklarını soyun ve ince ince rendeleyin. Rendeledikten sonra patates suyunu bir kenara alın ve suyu yüzünüze sürün. Yüzünüzde kurumasını sağlayın. Birkaç dakika içerisinde cildiniz mermer gibi bir cilt haline gelecek. Ayrıca patateslerin posasını da atmayın. Geriye kalan patates posalarını cildinizde burun üstüne ve göz bölgesine yapıştırın.

MAYA İLE GENÇLEŞİN

- Maya (1 çorba kaşığı)

- Süt (1 çorba kaşığı)


Hazırlanışı:
Cam bir kâse içerisine maya ve sütü katın olabildiğince fazla karıştırın. Karıştırdıkça ufak ufak köpürmeler olacaktır. Daha sonra aynı kabın içerisinden karışımı alıp yüzünüze uygulayın. Maya maskesi tüm yüzünüzü kapatsın. Uygulama işlemi bittikten sonra cildinizde 20 dakika kadar bekletin.

LEKELERDEN KURTULUN

- Karbonat (1 çay kaşığı)

- Yoğurt (1 yemek kaşığı)

- Zeytinyağı (1 çay kaşığı)

- Limon suyu (3 damla)


Bir kase içerisine yoğurt ve karbonatı koyarak iyice karıştırın. Arından limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Karışımı çok bekletmeden hemen cildinize uygulayın. Cildinizde en fazla 10 dakika bekletin ve ardından ılık su ile temizleyin.

Göz altı morluklarına kesin çözüm yolu

- Gazlı bez

- Maydanoz yaprağı (2 çorba kaşığı)

- Patates (yarım ve rendelenmiş )


Hazırlanışı ve uygulanışı:

İlk olarak cam bir kase içerisine patatesin kabuklarını soyup, rendeleyin.Ardından maydanozların yapraklarını saplarından ayırıp rendelenmiş patatesin içerisine katın ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı gazlı bezin içerisine koyup gözaltı torbalarının üstüne yerleştirin ve en az 10 dakika bekletin. Sonrasında cildinizi yıkayabilirsiniz. Gözaltı morlukları için maske tarifini haftada 3 kere tekrarlayabilirsiniz.

Yatmadan önce nar çiçeği yağı

Özellikle bunu soğuk press şeklinde yapmanız gerekiyor. Akşam yatmadan 2 saat önce nar çiçeği yağını soğuk pres yaparak göz altına sürün. Yaklaşık olarak 2-3 hafta içerisinde göz altı morluklarında iyileşmeyi görebileceksiniz.

Yasemin MİRAS / Akşam
Konular Kadın / Bakım