Merve Küçükaytekin'den kavuşamayan aşklara...

Uzun yıllar Özcan Deniz’in vokalistliğini yapan Merve Küçükaytekin, kendi kanatlarıyla uçacağı bir albüm hazırladı. “Anlatacaklarım Var” adını verdiği albümü müzikseverlerle buluşturdu.

Merve Küçükaytekin'den kavuşamayan aşklara...
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

Öncelikle seni tanıyalım. Biraz kendinizden bahseder misin?


Kendimi bildim bileli şarkı söylüyorum. Ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi çok seviyorum. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ses eğitimi bölümü mezunuyum.

Müzikle ilk tanışmandan profesyonel müzik hayatına geçişini dinleyim…

Henüz 4 yaşımda şarkı söylemeye başladığımda bu durum ailemin dikkatini çekmiş. Okulda ders aralarında öğretmenlerim de hep şarkı söyletirdi. Okulda yılsonu ve bayram etkinliklerinde dans, müzik aktivitelerinin en başında yer alırdım. Fethiye’de yaşadığımız dönem yerel TV’de birçok programa katıldım. Akdeniz Bölgesi ses yarışması birincisi oldum. Lise bittikten sonra hayalim konservatuvarı kazanmaktı, başardım ve mezun oldum.

Sonra?

Bu süreçte TRT müzikte iki yıl ekranda şarkı söyledik.  Sadece şarkı söylemek veya dinlemek değil, söz yazma ve beste yapma yeteneğimi de keşfettim. Albümümdeki besteler dışında birçok beste yaptım. Özcan Deniz’le 2 yıl birlikte çalıştık. Volga Tamöz’ün No. 2 albümünde sözü ve müziği bana ait olan “Büyüledin” adlı şarkımla yer aldım.

Gelelim “Anlatacaklarım var” adlı albümüne…

Albümün prodüktörlüğü bana ait. Klip de dâhil olmak üzere her şeyiyle ben ilgilendim. Aranjörlerim  Erhan Bayrak, Volga Tamöz ve Okan Akı’yla çalıştık. Albümde var olan 7 şarkının bir tanesini Ravi İncigöz’den aldım. Diğer 6 şarkının söz ve müziği bana ait. Şarkıların 5 tane akustik ve remix versiyorları da var. Dolayısıyla bu çalışmam uzun yıllardır yapmış olduğum birikimin özetidir.

Nasıl bir klip çalışması oldu?

Polonezköy’de dansçılar  eşliğinde çekim yaptık. İmre Haydaroğlu yönetmenliğinde çok  renkli ve eğlenceli bir klip oldu.

HER ŞARKIMDA YAŞANMIŞLIK VAR

Şarkıların hikâyesine inanır mısın?

Evet, inanıyorum. Her şarkımda bir yaşanmışlık var. Gerek etrafımdaki aşklardan gerekse kendi yaşanmışlıklarımdan etkilenerek gerçek duyguları hayallerimle birleştirerek yazarım şarkıları. Bu albümde de özellikle yarım kalmış ve kavuşamayan aşklara yönelik şarkılarım var.

Hedefleriniz nelerdir?

Artık şarkılar çok çabuk tüketiliyor. Dolayısıyla da sürekli üretmek gerekiyor. Benim ve diğer başarılı müzisyen sanatçı arkadaşlarımın emeklerinin karşılığını almasını ümit ediyorum. Şarkılarımın herkes tarafından sevilmesini ve söylenmesini çok istiyorum. Yeni şarkılar üretip söylemeye devam etmek ve ileride de bir Türk sanat müziği proje albümü yapmak hedeflerim arasında

Müzik piyasasını nasıl değerlendiriyorsun?

Şu an müzik piyasası internet ortamında çok gündemde. Farklı ve güzel şeyler yaptığınızda insanlar sizi severek ve beğenerek takip ediyor. Popüler olmanız bu anlamda çok kolay artık. Albüm satışları yok denecek kadar az. Fakat ben yine de cesaret edip single yerine albüm yapmak istedim. Güzel bir şey varsa ortada her sektörde olduğu gibi müzik piyasasında da yerini bulacağına inanıyorum.

Peki, senin nasıl bir  müzik tarzın var?

Birçok tarzda şarkı söylemeyi seviyorum. Bu anlamda kendimi kısıtlamak istemiyorum. Bu yüzden sadece bir tarzım var diyemeyeceğim.

Sen kimleri dinlersin?

Özellikle takip ettiğim ve örnek  aldığım birisi yok. Ama sevdiğim  sanatçı tabii ki çok var.

En sevdiğiniz müzik  türü hangisidir?

Pop müzik ve Türk sanat müziği...

KEMAL SUNAL’I ÇOK SEVİYORUM

En sevdiğiniz Türk filmi hangisidir?


Orhan Gencebay ve Gülşen Bubikoğlu’nun başrolünde oynadığı Leyla ile Mecnun filmi. Çünkü bu filmdeki aşk beni çok etkiliyor.

En sevdiğin oyuncu?

Bu konu da sanırım klasikçiyim ve Kemal Sunal’ı çok seviyorum.

Batıl inancın var mı?

O tarz inançlar beni hiçbir  şekilde etkilemiyor. Dolayısıyla batıl inancım yok.

Garip bulduğun bir huyun var mı? 

Kendi kendime konuşmak (gülüyor)
Konular Röportaj