Mesajları FETÖ’yü ele verdi

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldürdükten sonra el Kaide nidaları atarak hedef şaşırtmaya çalışan polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın FETÖ’cü kimliğini mail ve mesajları ele verdi.

Mesajları FETÖ’yü ele verdi
Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre Altıntaş’ın WhatsApp gruplarından birisinde el-Kaide’ye sert eleştiriler yönelttiği ortaya çıkarıldı. Suikastçının bilgisayarında bulunan “Selamun Aleyküm” başlıklı mailde, Ali İmran suresinin 103. ayetine de yer verildiği öğrenildi. Karlov gibi suikaste kurban giden yazar Necip Hablemitoğlu, FETÖ’nün söz konusu ayeti kendi örgütü için kullandığını belirtiyordu.

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u öldürdükten sonra hedef şaşırtmak için El Kaide sloganları atan polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın FETÖ’cü kimliğini mail ve mesajları ele verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov suikastiyle ilgili soruşturmayı çok yönlü olarak yürütüyor.

KIZ ARKADAŞINA YAZDI

Savcılık, suikastçı polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın emri kimden aldığının izini sürerken, failin, telefon ve bilgisayarında yapılan incelemeler sonucu FETÖ kimliğini deşifre eden önemli mesajlar soruşturma dosyasına girdi. Altıntaş’ın suikastten 1 ay önce kız arkadaşına gönderdiği mesaj da dikkat çekti. WhatsApp’taki tüm konuşmaları incelenen Altıntaş’ın hiçbir şey yokken kız arkadaşına “Şehit olmak istiyorum” şeklinde mesaj yazdığı belirlendi. Bu durum karşısında şaşıran kız arkadaşının da “Nereden çıktı şimdi bu?” diye sorduğu ancak Altıntaş’ın daha sonra açıklama yapmaktan kaçındığı öğrenildi.

ALİ İMRAN SURESİ MAİLİNDE

Soruşturma dosyasına giren önemli bir bilgi de Altıntaş’ın mailinden çıktı. Saldırı sonrası Altıntaş’ın ev arkadaşıyla kullandığı bilgisayara el konuldu. Bilgisayarda yapılan incelemede, suikastten bir gün önce Altıntaş’a mail geldiği ancak suikastten sonra da bu mailin silindiği belirlendi. Suikast öncesi son talimat olduğu değerlendirilen “Selamun Aleykum” başlıklı mailde, Ali İmran Suresi’nin 103. ayetine de yer verildiği öğrenildi. Yapılan araştırmada ise FETÖ’nün söz konusu ayeti sık sık kullandığı tespit edildi. Yine suikaste kurban giden Necip Hablemitoğlu da bir kitabında dipnot olarak “Ali İmran suresi 103. ayeti kendi cemaati için kullanıyor” ifadesini paylaşmıştı. Hablemitoğlu örgütün, söz konusu ayeti çarpıtarak mensuplarını yönlendirmek için kullandığını belirtmişti.

El Kaide’yi eleştirmiş

Yıllardır takiye yaparak devletin tüm kurumlarını ele geçiren FETÖ’nün bu yöntemi, Karlov suikastinde de kullandığı belirlendi. Suikast sonrası hedef şaşırtmaya çalışan Altıntaş’ın FETÖ taktiği, mail ve mesajlarla açığa çıktı. Altıntaş, 19 Aralık 2016 günü Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki sergide Karlov’u vurduktan sonra El Kaide sloganı atıp saldırıyı Halep için yaptığını söyledi. Bu örgüt adına suikasti gerçekleştirdiği izlenimini vererek FETÖ’cü kimliğini gizlemeye çalışan Altıntaş’ın bir WhatsApp grubunda, El Kaide aleyhine paylaşımlarda bulunduğu tespit edildi. Suikastçı, El Kaide’nin işledikleri eylemleri “katliam” olarak nitelendirdiği mesajında, örgütün Suriye ve Irak’ta cihat ilan etmesine ilişkin de sert eleştirilerde bulunuyor.