MESAM başkanlığına Coşkun Sabah getirildi

Kültür Bakanlığı tarafından Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) kayyum olarak atanan yönetim kurulu üyeleri arasından seçilen Yavuz Bingöl'ün isifa etmesinin ardından yerine Coşkun Sabah getirildi.

MESAM başkanlığına Coşkun Sabah getirildi
BirGün'de yer alan habere göre Sabah sosyal meyda hesabından yaptığı açıklamada kararı, "Kültür Bakanlığımız tarafından MESAM’a yönetime kayyum atandım, tüm Coşkun Sabah sevenlerine duyurmak istedim, dün itibarı ile yönetim bize geçti" diyerek duyurdu.

Ali Kocatepe MESAM’a kayyum görevini reddetti

Söz yazarı, besteci, yorumcu Ali Kocatepe, Kültür Bakanlığı tarafından verilen Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) kayyum olma görevini kabul etmediğini açıkladı.

Evrensel'in haberine göre Kültür Bakanlığı, MESAM'a kayyum atayarak mevcut yönetimin yerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah'ı asıl üye olarak: Vedat Çetinkaya, Celal Yarıcı, Osman İşmen, Yücel Arzen, Ali Kocatepe, İclal Aydın ve Selahattin Akarsu'yu ise yedek üye olarak kurumun yönetim kadrosuna getirmişti.

Yavuz Bingöl'ün görevi kabul etmediğini açıklamasının ardından yedek listede bulunan Ali Kocatepe'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kültür Bakanlığı'nın Mesam'a atadığı kayyum listesinde yedek olarak yazıldığımı bugün tesadüfen öğrendim. Böyle bir görev için Bakanlıktan kimse fikrimi sormamıştır. Şiddetle reddettiğimi kamuoyuna duyururum. " ifadelerine yer verdi.
Konular Müzik