Mesude'nin şaşırtacak sahnesi

“Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinin Mesude’si Nilperi Şahinkaya, “Closer” oyununda striptizci rolünde.

Mesude'nin şaşırtacak sahnesi

Babası büyükelçi olan genç oyuncu, “Ailem izlerken biraz utanır ama kızmazlar” diyor.

Tiyatro İstanbul, yeni oyunu “Yaklaştıkça”yı (Closer) seyirci karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Patrick Marber’in 1997 yılında yazdığı, 2005’te sinemaya da uyarlanan oyunda Murat Han, Şencan Güleryüz, Nilperi Şahinkaya ve Esin Harvey rol alıyor.

Yolları Londra’da kesişen dört kişi üzerinden ilişkileri mercek altına alan oyun, 23 Aralık’tan itibaren cuma, cumartesi ve pazar günleri Profilo Kültür Merkezi Tiyatro İstanbul Salon 1’de sahnelenecek.

İNGİLTERE’DEN  BU OYUN İÇİN GELDİM

Oyun için önceki gün Tiyatro İstanbul’da basın toplantısı düzenlendi. Şencan Güleryüz, cüretkâr sahneler ve sert diyaloglar içeren “Yaklaştıkça” için “Oyunda kullandığımız dil televizyonlarımızda bol bol kullanılıyor. Mesela Okan’ın (Bayülgen) programında saatlerce boşalmaktan bahsedilebiliyor” dedi.

Esin Harvey de bu oyunda rol almak için İngiltere’den geldiğini söyledi: “Böyle bir kadroyla oynamayı her tiyatrocu ister. Reddedemeyeceğim bir teklifti.”

“Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinde Mesude karakterini canlandıran Nilperi Şahinkaya, oyunda striptizci Alice rolünde: “Alice’i oynayacağımı söylediklerinde çok sevindim. Filmi izlemiştim, oradakinden daha farklı bir Alice yaratmaya çalıştım.”
 
MURAT HAN ÇOK YARDIMCI OLDU

Rolü için ders alıp almadığı sorusuna “Daha önce dans dersleri almıştım. Oyunda boru dansı yok, kucak dansı var” yanıtını veren genç oyuncu, cüretkâr sahnelerde zorlanmadığını söyledi: “Külot üstüne dantel korse ile kucak dansı yapıyorum. Ama o sahnede hiç zorlanmadım. Çok rahattım. Çünkü Murat (Han) yardımcı oldu.”

TEPKİ GÖSTERSELER  BİLE OYNARDIM

Oyunculukta kuralları olmadığını söyleyen Şahinkaya, “Aileniz bu oyundaki rolünüzü nasıl karşıladı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Babam büyükelçi olduğu için konumundan dolayı başlarda biraz tereddüt etti. Ama oyunu anlattım, alıştırdım. Soyunacağımı da biliyorlar. İzlerken biraz utanacaklar ama kızmazlar. Zaten tepki gösterselerdi yine oynardım. Sevgilim de yok bu ara, o konuda da rahatım.”

HEM ALDATILDIM HEM ALDATTIM 

Nilperi Şahinkaya, “Kendinizi Alice’e mi yoksa Mesude’ye mi daha yakın hissediyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Alice’e daha yakın hissediyorum. Bu kızın yaşadıklarını ben de yaşadım. Hem aldattım hem de aldatıldım. Yine de hayatımda hiçbir pişmanlık yok. Onların hepsi bir deneyim.”

ORJİNALİ DAHA AĞIR  

“Yaklaştıkça”da Esin Harvey ile öpüşen, Nilperi Şahinkaya ile yatağa giren Şencan Güleryüz, “Bu oyunu herkes oynayamaz, çünkü çok sert sahneler var” dedi. Murat Han ise “Tekstin orijinali daha ağır. Bizimki yumuşatılmış hali. Türkçe’ye birebir çevrilse herhalde olay olurdu” diye konuştu.

Büşra Bozok Aytek