Mesut Yar ve Oylum Talu: İyi ki Varsınız...

Hepimizi ilgilendiren konuları ele alarak bizleri bilgilendiren; televizyonları izlenebilir kılan, 'gerçek televizyoncular' Mesut Yar ve Oylum Talu'ya teşekkür etmek boynumuzun borcu....

Mesut Yar ve Oylum Talu: İyi ki Varsınız...

Pek çok televizyon izleyicisinin eleştirdiği ve RTÜK'e şikayet yağmuruna tuttuğu; şu günlerde devlet kademesinde ele alınıp ekrandan kaldırılmaları gündeme gelen 'evlilik programları' haricinde diğer yapımlardan çok mu mutluyuz?

Süreyi uzatmak adına birbirleriyle ağır ağır konuşan, uzun baygın bakışlar atan dizi kahramanlarından ve bitmek bilmeyen reklam aralarından bunalmadık mı?

Sabahları aynı saatlerde ekrana gelen magazin / dedikodu programlarında 'günlük magazin haberlerine' yapılan yorumlara ilaveten "Kulağımıza gelenlerle göre..." diye başlanarak 'reyting savaşında öne çıkmak' adına sarf edilen ve gün içinde muhatapları tarafından pek çoğu yalanlanan asparagas haberlerden yılmadık mı?

Yine aynı programlarda estetik dokunuşlarla bambaşka bir görünüme kavuşan 40 yaş kadınlarının zoomlanarak yansıtılan kocaman yüzlerini görmekten sıkılmadık mı?

Peki akşam saatlerinde başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden siyaset / tartışma programlarında bitmek bilmeyen konuşmalar yapan 'hep aynı isimleri görmek' kabak tadı vermedi mi?

Günden güne 'Benny Hill Show'a doğru ilerleyen "spor"(!) programlarında yüksek volümlü seslerle bomboş konuşan ve rahatsız edici kahkahalar atan yorumcular asapları bozmuyor mu?

Moda programı adı altında sergilenen acayip davranışlara tanık olmak, yarışma programı adı altında tek amaçları 'aç karnına üç tahta parçasını üst üste koyup galibiyet kazanmak olan' bağırış çağırış dolu, kavgalarla - öfkeyle beslenen insan gruplarını izlemek ekran başındakileri bıktırmadı mı?

***

Tüm bu kaosta hafta sonu ekranında iki güzel program - iki güzel programcı izleyenleri sakinleştiriyor ve 'dinlendiriyor'...

Türkçe'yi en doğru şekliyle kullanmaları, argodan uzak naif espri anlayışları... Her şeyden önce eğitimleri, görgüleri, seyircilere ve ağırladıkları konuklarına gösterdikleri saygılarıyla Habertürk'te ekrana gelen "Oylum Talu ile Burası Haftasonu" ve Star TV'de ekrana gelen "Mesut Yar Sunar"a haklarını teslim etmemiz gerekiyor.

Hepimizi ilgilendiren konuları ele alarak bizleri bilgilendiren; televizyonları izlenebilir kılan, 'gerçek televizyoncular' Mesut Yar ve Oylum Talu'ya teşekkür etmek boynumuzun borcu....