Mesut Yılmaz'a atılan yumruğun sırrı ne?...

Tansu Çiller'in 1995-99 yılları arasındaki başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Mesut Yılmaz'a atılan yumruğun sırrı ne?...

TRT Haber’de dün gece Kozmik Oda programının konuğu olan Tansu Çiller’in 1995-99 yılları arasındaki başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık Rıdvan Memi’nin sorularını yanıtladı.

MESUT YILMAZ’A BUDAPEŞTEDE ATILAN YUMRUĞUN ARKASINDA KİM VAR?

"O dönemde bir takım sivil gruplar vardı, devletin elinin altında tuttuğu tiplerden insanlar. İstihbarat örgütlerimizin elinin altında böyle insanlardan oluşan gruplar vardı. O ara Mesut Bey çeteler falan diye bu işlerin üstüne gidince ki amacı da başbakanlığı ele geçirmekti. İstihbarat örgütleri yönlendirdiler Mesut Bey’e saldıran insanları. Devlet içindeki o kavga var ya. Mesut Bey’le kavgalı olan insanlar da vardı devlet içinde. Mehmet Eymür’den Mehmet Ağar’a kadar. Muhtemelen o organizasyon yönlendirildi oraya.

’YEDİĞİ YUMRUK YILMAZ’I DEMİREL İLE YAKINLAŞTIRDI VE BAŞBAKANLIK YOLUNU AÇTI’

"Mesut Bey o yumruğu yedikten sonra bir tür alternatif haline geldi. Sağda Tansu Çiller Erbakan ve diğerleri bir tarafa Mesut Yılmaz bir tarafa. Mağdur oldu ama sağ siyasetçiler Susurluk baskısı altındayken bir bakıma da siyasi alternatif haline geldi. O yumruk bir bakıma Mesut Bey’i ayrıştırdı. Demirel’le yakınlaştırdı. Zaten Mesut Bey’in başbakan olması anormal bir süreçtir. O basit bir intikam yumruğuydu. Bizim üzerimize fazla gelme yumruğuydu. Ama böyle siyasi bir sonucu oldu."