Metin Serezli gözyaşlarıyla uğurlandı!..

Hayata veda eden tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli, Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Metin Serezli gözyaşlarıyla uğurlandı!..

Tedavi gördüğü akciğer kanseri nedeniyle 79 yaşında vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli, Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Evinde pazar günü yaşamını yitiren Serezli için Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Eşi Nevra Serezli ile oğulları Murat ve Selim Serezli cenaze töreni öncesinde, taziyeleri kabul etti.

Teşvikiye Camisi'ndeki törene, Mehmet Sevigen, Haldun Dormen, Tuncel Kurtiz, Ülkü Erakalın, Erdal Özyağcılar, İzzet Günay, Gülriz Sururi, Hamdi Alkan, Yılmaz Özdil, Bülent Kayabaş, Necla Uygur, Hıncal Uluç, Erol Evgin, Füsun Önal, Ayşe Kökçü, Ata Demirer, Dolunay Soysert, Billur Kalkavan, Nuri Alço'nun aralarında bulunduğu çok sayıda isim geldi.

Nevra Serezli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Metin Serezli'nin çok seveni olduğunu, pazar gününden bu yana evlerinin ''dolup taştığını'' belirterek, ''Hiç tahmin etmeyeceğim insanlar, sadece sanatçı değil herkes, kendi isteğiyle evimize geldi, anıları paylaştık'' dedi.

NEVRA & METİN SEREZLİ'NİN YILLAR ÖNCE ROL ALDIĞI REKLAM ÇEKİMİ (FOTO-GALERİ)

Metin Serezli'nin herhangi bir salonda tören istememesini ''Kendisini, sahnede tabutta görmek istemedi'' şeklinde açıklayan Nevra Serezli, ''Her dakika törenin alası oluyor. Kendini orada görmek istemedi. O kadar çok insan ilgi gösterdi ki... Devlet büyüklerimiz... Herkes arayıp anısını paylaştı'' şeklinde konuştu.

Taziye sırasında, tabutun geciktiğinin söylenmesi üzerine Nevra Serezli, ''Neredeyse düğününe de geç kalacaktı'' dedi.

-''Hayatı severdi, sonuna kadar yaşadı''-

Sanatçı Tuncel Kurtiz de Metin Serezli'nin genç bir tiyatrocu olarak üniversiteyi bırakıp, İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Gençlik Tiyatrosu'nda çalıştığını dile getirdi.

Serezli'nin Avni Dilligil'in de aralarında bulunduğu çok değerli hocalarla çalıştığını belirten Kurtiz, şunları söyledi: '''Boş Beşik'le Türk tiyatrosuna adımını attı. İki sene sonra benim rejisörlüğümü yaptı. Dormen Tiyatrosu'na gelişime neden oldu. Ondan sonra birlikte Dormen Tiyatrosu'nda bir çok oyunda oynadık. Onu çok değerli yazarların ve rejisörlerin elinde oynarken gördüm. Çok önemli bir oyuncuydu. Ayrıca benim çok iyi bir arkadaşımdı. Bir de birlikte futbol oynardık, Fenerbahçeli'ydi. Futbolu da severdi. Hayatı severdi, sonuna kadar yaşadı. Işıklar içinde yatsın. Bir gün mutlaka buluşacağız ve gene tiyatro yapacağız.''

Oyuncu ve komedyen Ata Demirer ise Metin Serezli'yle beraber çalıştığını ifade ederek, ''Büyük bir ustaydı. Yıllar sonra oğlu Murat Serezli ile çalışmak nasip oldu. Güzel hatıralarım var. Büyük bir ustaydı. Hepimizin başı sağ olsun'' dedi.

Oyuncu Nuri Alço da Serezli'nin sanatçı ruhuna sahip bir insan olduğunu ifade ederek, ''Başımız sağ olsun. Hastalığını hep sakladı. Bu tarz törenleri istemeyen, sadeliği seven, güzel bir insandı. Allah rahmet eylesin. Gerçekten çok üzücü oldu'' diye konuştu.

Serezli'nin cenaze namazına, aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün bulunduğu çok sayıda kişi ve kurum çelenk gönderdi.

Metin Serezli, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Teşvikiye Camisi'nden alkışlarla uğurlandı. Serezli'nin cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.