Metrobüsün belalısı aramızda!

İstanbul Acıbadem metrobüsünde 23 Eylül 2016 tarihinde yolcu Murat A.’nın seyir halindeyken şoföre şemsiyeyle saldırdığı ve 11 kişinin yaralanmasına neden olan kazanın üzerinden bir yıl geçti.

Metrobüsün belalısı aramızda!
Vatan'dan Esra Can Sinav'ın haberine göre İstanbul Acıbadem metrobüsünde 23 Eylül 2016 tarihinde yolcu Murat A.’nın seyir halindeyken şoföre şemsiyeyle saldırdığı ve 11 kişinin yaralanmasına neden olan kazanın üzerinden bir yıl geçti.

Saldırgan Murat A. kazanın ardından çıkarıldığı mahkemede “kasten yaralama”, “olası kast ile birden fazla kişiyi yaralama”, “birden fazla kişiye yönelik olası kastla mala zarar verme”, “olası kast ile kamu malına zarar verme” suçlarından tutuklanmıştı.

İddianame tamamlanmadı

Maltepe Cezaevinde 2 ay tutuklu kalan Murat A.’nın Aralık ayında serbest bırakıldığı öğrenildi. Geçen süre zarfında dosya savcısının FETÖ soruşturması kapsamında değişmesiyle birlikte iddianamede hâlâ tamamlanmadı. Tekrar bilirkişi raporu istenilen dosyada 1 ay içerisinde iddianamenin tamamlanarak davanın açılacağı belirtildi.

Saldırıya uğrayan metrobüs şoförü Recai Türkoğlu’nun avukatı Hasan Abanoz, olayın hala soruşturma aşamasında olduğunu söylerken saldırganın serbest bırakılmasıyla ilgili şunları söyledi: “Dosya soruşturma aşamasında olduğu için içerde bulunduğu sürede göz önüne alınarak tutuksuz yargılanmasına karar verilmiş. İddianamenin tamamlanmasını bekliyoruz. Şikayetimiz sabit” dedi.